Connect with us

Múzsa

Deutsch Tamás manipulációval vádolja az MTV-t

Újra bebizonyosodott: nincs az a hazugság, amit ha sokszor elismételnek, igazzá válna.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

A napokban újabb, Magyarországot lejárató médiamanipuláció leleplezésére került sor, amely ismételten rávilágít a liberális álhírgyártás és -terjesztés jelenségére – hangsúlyozta Deutsch Tamás, a Fidesz uniós parlamenti (EP) delegációjának vezetője, a brüsszeli testület összes képviselőjének elküldött hétfői levelében.

A képviselő levelében rámutatott: a Music Television (MTV) zenecsatorna interjút készített az European Music Awards “Generation Change” nevű elismerésének magyar díjazottjával, az LMBTQ-közösséghez tartozó Radványi Viktóriával, s az interjút az MTV YouTube-csatornáján tették közzé. “

“Míg Radványi Viktória a filmben a budapesti utcákon elszenvedett állítólagos erőszakról beszél, az MTV kisfilmjében nem Magyarországon, hanem Grúziában készült felvételek láthatók, amelyeken inzultus éri az e közösséghez tartozó személyeket”

mutatott rá Deutsch Tamás.

“Habár az MTV a Kontra.hu internetes újság leleplező cikke után, a szándékos manipuláció elismerése nélkül, suttyomban módosította a videó tartalmát és eltávolította a Magyarországot hamisan feltüntető képeket, az eset rávilágít arra az egyre általánosabbá váló és rendkívül káros gyakorlatra, ahogyan a liberális és progresszív médiaorgánumok igyekeznek manipulálni és besározni egyes országokat vagy politikai szereplőket a nemzetközi közvélemény előtt” – hangsúlyozta a képviselő. 

Radványi Viktóra az EMA-díjátadón. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Részlet a Kontra.hu vállalhatatlan cikkéből

Hogy valójában mekkora veszélynek teszi ki magát azzal, hogy meleg és a Budapest Pride szervezője, arra szemléletes bizonyítékot szolgáltat az, hogy a díjátadóra a Puskás Arénában került sor.

Igen,  színpad, ünnepség, gála, kamerák, eszem-iszom, eltapsolt milliók. Szóval tényleg irtó nagy veszélyben forog Radványi és a hasonszőrűek élete Magyarországon.

Ha ugyanis valódi demokráciaként működnénk, akkor az Esztergomi Bazilikában tüntették volna ki a csúnya lányt. Magyarországon azonban diktatúra van.


Deutsch Tamás hozzátette: “egészen döbbenetes az a képmutatás, hogy az MTV a manipuláció leleplezése után sem vállalta a felelősséget vagy kért elnézést amiatt, hogy álhírt terjesztett, hanem a hamisítás tényét elhallgatva, egyszerűen kivágta az ominózus jeleneteket. Sajnálatosan erről már senki sem értesült.”

A Fidesz EP-képviselője szerint, az eset egyik fontos tanulsága, hogy az “a baloldali-liberális igyekezet, amely az újságírókat és médiumokat a törvények fölé és a demokratikus elszámoltathatóságon kívül akarja helyezni, végsősoron a demokrácia egyik alappillérének, a médiának a komolyságát és hitelességét ássa alá”. 

“Másik tanulsága, hogy újra bebizonyosodott: nincs az a hazugság, amit ha sokszor elismételnek, igazzá válna” – tette hozzá.

“A liberális és progresszív manipuláció és álhírgyártás támadás a szabadság és a demokrácia ellen”

szögezte le levelében Deutsch Tamás.

(MTI)

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP