Connect with us

Lépten-nyomon

Ilyen a boksz! Fürjes, Matolcsy, Lázár

Fürjes Balázs a Spirit Fm műsorában többek között a Völner-ügyet, a repülőtér vásárlást  és Budapest országos túlsúlyát is érintette, újdonság, úgy, hogy közben neki ment a NER két ikonikus alakjának, Matolcsynak, és Lázárnak is, még ha “lájtosan” is, erre eddig nem sok példa volt.

Published

on

Fürjes
Advanced Ads
Advanced Ads

Fürjes Balázs a Spirit Fm műsorában többek között a Völner-ügyet, a repülőtér vásárlást  és Budapest országos túlsúlyát is érintette, újdonság, úgy, hogy közben neki ment a NER két ikonikus alakjának, Matolcsynak, és Lázárnak is, még ha “lájtosan” is, erre eddig nem sok példa volt.

Völner -ügy kormányzati tálalása

Fürjes Balázs szerint a Völner-ügyben az az érdekes, hogy az érintett és a pártja hogyan kezelte a gyanúsítást és a mentelmi jog kérdését.

“Völner Pál azonnal lemondott, nem bújt az ártatlanság vélelme mögé. A Fidesz parlamenti frakciója meg azonnal nyilvánvalóvá tette, hogy kiadja a mentelmi jogát az érintettnek”

– mondta a Spirit Fm Harcosok Klubjában a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Budapest a kormány “szívügye”

Fürjes Balázs Vitézy Dáviddal együtt a ferihegyi reptérre vezető kötöttpályás közlekedési útvonalról tárgyalt Gulyás Gergellyel. Ehhez képest Matolcsy György a Magyar Nemzetben amellett érvelt, hogy az állam ne vegye meg a ferihegyi repteret, helyette a fővárostól távolabb építsen egy újat. A jegybankelnök azzal érvel, hogy csökkenteni kell Budapest nemzetgazdasági súlyát.

Arra a kérdésre, hogy az ilyen típusú kijelentések nem könnyítik meg a Fidesz budapesti jelöltjeinek a dolgát, Fürjes Balázs úgy reagált, hogy nem is nehezítik. A jegybank a monetáris politikáért felől, első számú feladatuk az infláció letörése, úgy hogy “érdemes mindenkinek a saját háza táján söpörni”, Matolcsy György nem kormányzati szereplő és a Fideszhez sincs köze. Az államtitkár szerint ezzel szemben a kormány és a Fidesz álláspontja Budapesttel kapcsolatban egyértelmű, a “szívügyük”.

Budapest hagyjon levegőt Magyarországnak

Lázár János a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train átadásán azt mondta, Budapest hagyjon levegőt Magyarországnak, szerinte ugyanis az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék. Fürjes Balázs erre úgy reagált, hogy van egy közös ebben a pillanatban Lázár Jánosban és Matolcsy Györgyben, mégpedig az, hogy egyikük sem a kormány tagja.

Arról is beszélt, hogy Budapestnek mindig az a jó, hogy ha a kormány és a városvezetés együtt tud működni: “Most választók azt a döntést hozták, hogy egy jobboldali kormány mellé választottak egy baloldali városvezetést, a poltikai viták ellenére is együtt kell működni” – mondta.
A repülőtér kapcsán elmondta, hogy a kormány álláspontja világos: nemzetstratégiai hiba volt a reptér privatizálása, óriási hiba volt, hogy a privatizációs szerződés minden jogot feladott, a magyar állam ma nem tud beleszólni abba, hogy a külföldi tulajdonos hogyan fejleszti a repülőteret. Nem véletlen, hogy az Európai Unióban a repülőterek 85 százaléka állami tulajdonban van, ezért vissza kell vásárolni a repülőteret.

Fürjes a kihívások embere

Fürjes Balázs leszögezte, hogy ő saját választókerületéért felel, az ő esélyeiről tud beszélni, azért felelős. Budáról sokan azt gondolják, hogy csak születni nehéz oda, és ezért nehéz pénzt szerezni. Ezzel szemben a budai polgárok pontosan tudják, hogy probléma, kihívás van, ezért szerinte olyan egyéni képviselőre van szükség, aki bejáratos a kormányzati politikában, akinek nem remeg meg a lába, ha miniszterelnökkel, pénzügyminiszterrel kell vitázni.

Saját esélyei kapcsán elmondta, hogy szereti a kihívásokat, mínusz 13 százalékról indul: “innen szép nyerni”.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy a körzetében Hajnal Miklós nyert Komáromi Zoltánnal szemben, elmondta, hogy nem érdekelte az ellenzéki háziversenye, minden résztvevőnek és a nyertesnek is gratulált. Elmondta, hogy nem hallott még Hajnal Miklóstól a részletekről, ami alapján a kettejük vitáját le lehetne folytatni. Nagyon bízik benne, hogy január-februárban le lehet folytatni a vitát, ő továbbra is nyitott rá.

Van ügy, nincs ügy?

A Városháza-ügy kapcsán azt mondta, hogy a magyar politikában kétféle politikus létezik: van, aki mindenhez is ért, meg aki olyan, mint ő. Neki a budapesti városépítési munka a feladata, ott is úgy van vele, hogy több emberrel is egyeztet. Szerinte a kormányzatnak semmi köze a budapesti Városháza-ügyhöz, ez egy önkormányzati kérdés. Fel is állt egy vizsgálóbizottság, ha van olyan összefüggés, akkor az a magyar igazságszolgáltatás dolga lesz.

Írta meg az ATV-re hivatkozva a Városi Kurír

(Respublika friss!)

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Marokkó – Spanyolország

  kedd, 6 december  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Fejér-B.Á.L. Veszprém - Tatran Presov, férfi kézilabda Európa-liga

  kedd, 6 december  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • FTC-Telekom – Gyergyói HK

  kedd, 6 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Ferencváros-Valur Reykjavík, férfi kézilabda Európa-liga

  kedd, 6 december  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Portugália-Svájc

  kedd, 6 december  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • Alpla HC Hard-Balatonfüred, férfi kézilabda Európa-liga

  kedd, 6 december  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • A. Carraro Imoco Conegliano (olasz)-Vasas Óbuda, női röplabda BL

  szerda, 7 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Pick Szeged – Lomze Industria Kielce, férfi kézilabda BL

  szerda, 7 december  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Orlen Wisla Plock

  csütörtök, 8 december  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Horvátország – Brazília

  péntek, 9 december  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Corona Brașov – SC Csíkszereda

  péntek, 9 december  17:30 DU. - 19:30 DU.

 • Genesys-OSC-Újbuda - Endo Plus Service-Honvéd, férfi vízilabda Magyar Kupa, elődöntő

  péntek, 9 december  18:00 DU. - 19:30 DU.

 • DVTK Jegesmedvék – DEAC

  péntek, 9 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom

  péntek, 9 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Budapest JAHC – UTE

  péntek, 9 december  18:40 DU. - 20:40 DU.

 • A-Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom, férfi vízilabda Magyar Kupa, elődöntő

  péntek, 9 december  20:00 DU. - 21:30 DU.

 • Hollandia – Argentína

  péntek, 9 december  20:00 DU. - 22:00 DU.

TOP