Connect with us

Jut eszembe

Iohannis: felelősségünk az együttélés példájának és gyakorlatának átadása a következő nemzedékeknek

Published

on

Klaus Iohannis
Advanced Ads
Advanced Ads
62 / 100

Klaus Iohannis román államelnök szerint a humanista értékek őrzőjeként a különböző nemzetiségű román állampolgároknak közös felelőssége, hogy továbbadják a következő nemzedékeknek az együttélés példáját és gyakorlatát – olvasható a román elnöknkek a romániai magyarokhoz március 15. alkalmából intézett üzenetében.

Az elnöki hivatal oldalán közzé tett üzenetben Iohannis egészséget, békét, jólétet kívánt a romániai magyaroknak nemzeti ünnepük alkalmából.

“Ezen a napon, amikor a világszerte élő magyarok ismét kifejezik identitásukat és szülőföldjükhöz való ragaszkodásukat, egészséget, békét és jólétet kívánok a magyar etnikumú román állampolgároknak. Megragadom az alkalmat, hogy kiemeljem a magyar kisebbség fontos hozzájárulását társadalmunkhoz, hogy értékeljem jelentős szerepét az országunk fejlődéséhez alapvető fontosságú projektek megvalósításában. Szorgalmukkal és folyamatosan életben tartott hagyományaikkal a magyarok Európa kultúráját és az emberiség örökségét gazdagították. És amint identitásunk természetes módon megkülönböztet minket, úgy képeznek hosszú életű hidakat közénk a közös értékeink. Ezek az értékek a demokrácia, a szabadság és az emberi méltóság köré hoznak össze minket” – olvasható az Államelnöki Hivatal által közzétett üzenetben.

Az elnök rámutatott, hogy a fiatalok kölcsönös tiszteletre nevelése, az etnikai és felekezeti sokszínűség megbecsülése, a gyűlöletbeszéd elutasítása, az interkulturális, a nemzetiségek és a felekezetek közötti párbeszéd elősegítése mind olyan célok, amelyekkel azonosulnak a romániai magyarok a társadalom többi részével együtt.

“Ebben a szabad és demokratikus világ számára embert próbáló időszakban, amikor harcolnunk kell azokért az értékekért, amelyekben hiszünk, örömteljes napot kívánok a magyar közösségnek szeretteik körében, egy olyan napot, amely alkalmat ad a békés jövőbe vetett reményre”

– olvasható az államfő üzenetében.

Forrás: Agerpres/MTI

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP