Connect with us

Kék fény

Ismét bezárnak a börtönök

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője mondta el a legfontosabb tudnivalókat.

Published

on

Hirdetések

A személyi állomány és a fogvatartottak egészségének megóvása érdekében november 8-tól ideiglenesen újra szünetel a látogatófogadás a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben és intézményekben.

Az aktuális járványügyi helyzet értékelése alapján, a BvOP Operatív Törzsének javaslatára született meg a büntetés-végrehajtási szervezet intézkedése; amelyre ideiglenesen, járványügyi megelőző érdekből van szükség.

A büntetés-végrehajtási szervezet ezzel az intézkedéssel minimalizálni kívánja annak a lehetőségét, hogy járvány alakuljon ki a börtönök falain belül, ezzel veszélyeztetve a testület személyi állományát és a teljes fogvatartotti közösséget. Az intézkedés céljáról a reintegrációs tisztek kiscsoportos foglalkozás keretében tájékoztatják a fogvatartottakat.

A legfrissebb járványügyi tudnivalókról az ország valamennyi börtönében figyelemfelhívó plakátok, valamint a zárkákban lévő zártláncú televíziókon videófilm útján adnak tájékoztatást a fogvatartottak részére.

Minden fogvatartott számára elérhető a Skype-alapú élő online telefonálási lehetőség, továbbá megnövelték a hagyományos telefonos beszélgetések időtartamát is.

Hirdetések

Forrás. bv.gov.hu

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements