Connect with us

Nem mondod...

Iványi Gábor: ez egy öngól!

Beszámolt a nap eseményeiről, és arra kérte a közösséget, hogy ne bántsák a NAV munkatársait, mert nem ők tehetnek arról, ami történt, történik.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
70 / 100

Az ellenzéki pártok este hatra szolidaritási akciót hirdettek a fővárosi Dankó utcába, ahol az összefogott ellenzék képviselői mellett Iványi is felszólalt, miközben a NAV fegyveres emberei a lefoglalt iratokat és számítógépeket füttyszó kíséretében szállították el.

Gurmai Zita, az MSZP képviselője ismertette a mintegy kétszáz egybegyűlttel a NAV-nyomozók határozatában szereplő gyanút, amit a tüntetők nem tetszése és hangos füttyszó követett. Gurmai szerint a határozat elfogadhatatlan, az eljárás megengedhetetlen.

„Hát mi ez itt, ez nem demokrácia! Úgy tűnik, hogy a fideszes kereszténydemokráciába belefér, hogy a hatalom mindenféle eszközzel megpróbálja ellehetetleníteni egy egyházi szervezet munkáját”

– mondta Gurmai, aki szerint Orbán Viktor kicsinyes bosszúból vette el Iványi egyházának állami támogatását és véreztette ki anyagilag a rászorulók ellátását végző szervezetet. Gurmai felidézte, mi mindenen ment keresztül a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület, és arra kérte a jelenlevőket, hogy fejezzék ki nemtetszésüket azzal, hogy minden bírósági ítélet, minden nemzetközi jogi határozat ellenére a kormány meg kívánja fojtani a legelesettebbek segítőjét.

Donáth Anna, Iványi Gábor, Gurmai Zita, Szél Bernadett, Schmuck Erzsébet, Oláh Lajos, Bősz Anett, Potocskáné Kőrösi Anita és Szabó Tímea

Donáth Anna, a Momentum elnöke felhívta a figyelmet, hogy éppen beszédével egyidőben viszik el a lefoglalt bizonyítékokat a helyszínről. Az összegyűltek nemtetszésüknek adtak hangot, és azt skandálták:

Donáth Anna arra kért mindenkit, mutassa ki szeretetét és együttérzését Iványi Gáborral, és mindazzal, amit Iványi szervezetei végeznek. A történteket követően Iványi Gábor azzal lépett a színpadra, és azzal kezdte:

„köszönöm szépen, hogy velem, velünk vagytok, és tudhatjátok, hogy ha hasonló helyzetbe kerültök, én is ott leszek veletek!”

Iványi beszámolt a nap eseményeiről, és arra kérte a közösséget, hogy ne bántsák a NAV munkatársait, mert nem ők tehetnek arról, ami történt, történik

Ugyanakkor a metodista lelkész elmondása szerint a testvérét túszul ejtették a hatóságok munkatársai, sokáig nem volt világos, hogy pontosan mi történik, ki, mely szervezet ellen zajlik eljárás, de még kábítószerrel való visszaélés gyanúja is felmerült, amit Iványi láthatóan – noha humorizálva – kikért maga és munkatársai nevében.

Karácsony Gergely, Iványi Gábor és Donáth Anna

Iványi Gábor beszámolója szerint lényegében valamennyi, a MET, illetve az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott oktatási és szociális intézmény fenntartását érintő bizonyítékokat foglaltak le. A lelkész hosszan olvasta a hatósági iratokat a színpadon, majd megállapította:

„hosszan sorolják, mit vittek el, de még azt mindig nem tudom, miért.”

Iványi felidézte, hogy az elmúlt napokban több munkatársát és környezetüket érték „biztatások” arra, hogy jelentsék őket fel. Szerinte nem véletlen, ami történt, és mindenkit meghurcol a hatalom, főként a választási kampányban és kizárólag azzal a céllal, hogy biztosítsa, megtartsa a hatalmát. De azt is mondta:

„mégis azt gondolom, hogy ez egy öngól.”

Iványi elmondta, keresztényi kötelezettsége elmondani most is, mint korábban, hogy olyan világban szeretnének élni, ahol nem vezetik meg az emebereket, a hatalom nem él vissza a hatalmával.

Iványi Gábor arról is beszélt, reménykedik abban, hogy az állam teljesíti az elmaradását, és így kifizeti azt a mintegy 12 milliárd forintot, amivel több bírósági és nemzetközi bírósági határozat alapján tartozik az MET-nek, akkor azonnal befizetik tartozásukat.

Az este zárásaként Iványi felhívására az összegyűltek elénekelték a Himnuszt, végül pedig a lelkész megkérdette, hogy amennyiben őt a hatóság akadályoztatása miatt meggyanúsítják, akkor

„kérve kérlek benneteket, ne gyűjtsetek, mert én ezt a büntetést nem fogom befizetni, hanem ha löltetnek, akkor viszem magammal a zsebdominót és leülöm”.

Iványi elbeszélése szerint ugyanis a NAV lefoglalta azt a létrát, amin Iványi munkatársai beengedték a sajtót a lezárt épületbe délután.

Forrás: Telex.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP