Connect with us

Jut eszembe

A játék összeköt Esztergomban is

A Kőrösy László utca 14. szám megépült befogadó játszótér tematikájának középpontjában a magyar mesék állnak.

Published

on

Fotó: Szerencsejáték Zrt.
Hirdetések

A nemzeti lottótársaság támogatásának köszönhetően 2017 óta összesen immár tizenöt budapesti és vidéki befogadó játszótér épült meg országszerte.

Az Esztergom, Kőrösy László utca 14. szám megépült befogadó játszótér tematikájának középpontjában a magyar mesék állnak. A téma kötetlensége és a terület nagysága lehetővé teszi, hogy több kedvenc magyar mesefigura is megjelenjen a játszótéren.

A „modern-mesék” (Bogyó és Babóca), a „népmesék” (népmesei virágmomentumok) és az „örökzöld mesék” (Kockásfülű Nyúl, Mézga család, Nagy Ho-ho-horgász) altéma 3-3-5 darab játékelemet ölelnek fel, amelyek kiválasztásánál azon túl, hogy a fogyatékossággal élő (atipikus) és ép (tipikus) gyermekek együtt tudjanak játszani, szempont volt az is, hogy minél szélesebb korosztály érdeklődésére számot tartó elemek kerüljenek telepítésre.

Hernádi Ádám polgármester az átadón elmondta, hogy Esztergomban is ígéretesek a demográfiai adatok, egyre több gyermek születik, ezért is nagy szükség van a szabadtéri játszóhelyekre. Külön öröm, hogy itt egy befogadó játszótér valósult meg, fontos, hogy a gyermekeknek megadjuk azokat az alapokat, amire szükségük van az egészséges testi-lelki fejlődéshez.

Hirdetések
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A játszóterek építése során annak érdekében, hogy az egyetemes tervezés* szabályai maradéktalanul érvényesüljenek a Szerencsejáték Zrt. szoros szakmai partnerségben működik együtt a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével (MBE), az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközponttal (ETIKK), valamint az Egyetemes Tervezés a Fogyatékossággal Élők Szolgálatában Egyesülettel.

„A Szerencsejáték Zrt. elsők között csatlakozott az Európai Lottótársaságok Szövetsége (EL) és az Európai Fogyatékosügyi Fórum (EDF) egész kontinenst érintő kezdeményezéséhez, hogy elősegítse a fogyatékossággal élő gyermekek társadalmi integrációját”

– mondta Bánhegyi Zsófia, A Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

“Hiszünk abban, hogy a korlátokat lehetőséggel lehet lebontani, amelynek egy újabb fontos lépése a legújabb inkluzív közösségi terünk átadása. Bízunk abban, hogy kezdeményezésünkkel az ép és fogyatékossággal élő gyermekek közös játék élményén keresztül elfogadóbb és nyitottabb felnőttekké válhatnak.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements