Connect with us

Blog/Olló

Juszt László: ennyire nem lehet senki hülye! – Vagy mégis?

Published

on

juszt
Advanced Ads

Juszt László figyelmét semmi nem kerüli el, most éppen Nagy István agrárminiszter megszólalását ütközteti a valósággal. Nem irigyeljük Nagy urat.

Nagy István, az idáig visszafogottan nyilatkozó mezőgazdasági miniszter most új fejezetet nyitott a kommunikációban

Ugyanazokat a megalapozatlan vádakat mantrázza, amit a fidesz kijelölt. Videójában így fogalmazott Bige Lászlóról:

“a baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot”. A Nitrogénművek Zrt. “piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben”.

Ennyire nem lehet senki hülye -írja Juszt közösségi oldalán. Mi jó lenne Bigének abban, ha “korlátozná a gazdákat”, s nem adná el nekik a műtrágyáját?!

Egyébként senkit, – Bige konkurensét – a KITE-t sem akadályozza senki abban, hogy olcsóbban vegyen akár az unióban, akár azon kívül.

A piac a kapitalizmusban szabad, az árúk szabadon áramolhatnak. Nem kellett volna a szokásos látványelemekkel nekimenni – ezúttal Bigének is. Ki lehetett volna szorítani a piacról – egyszerűbben – olcsóbb árúval.

Ja, ha máshol sem lehet olcsóbban megvenni, az más…

Persze ha nem a trágya a cél, hanem a gyár lenyúlása – az is más… De akkor ezt tessék kimondani, s nem sumákba fideszes módon intézni.
Különben ebben az országban mindennek az árát – kivált az energiáét – már régen Orbán és szűk köre alakítja nem a piac, hanem a saját érdeke szerint.

Más a szerzőtől!

Facebook

TOP