Connect with us

Blog/Olló

Juszt László: Schmidt Mária szereptévesztésben van? Vagy…

Schmidt Mária, most Sólyom László volt köztársasági elnököt szólította fel, hogy álljon ki az alkotmányos puccs ellen.

Published

on

Schmidt Mária
Hirdetések
Juszt László ismét megszólalt, és mint mindig most is tűpontosan fogalmaz, posztjában egyetlen felesleges szó sincs. Lényegre törő pontos szöveg. Sólyom László sem köszöni meg ahogy “megvédi”.
 

Schmidt Mária szereptévesztésben van?

Vagy éppen ellenkezőleg kiosztották rá a szerepet? Az angol miniszterelnöknek írt őszi levele után – amelyben kiosztotta – a politikust, most Sólyom László volt köztársasági elnököt szólította fel, hogy álljon ki az alkotmányos puccs ellen. Értve ezalatt, – amit a kormány is egyre gyakrabban hangoztat – hogy védje meg a felhatalmazás nélkül megszült alaptörvényt. És álljon ki amellett, hogy bűncselekménnyé minősíthessék azt, ha valaki meg meri kérdőjelezni annak törvényes voltát.
Mondanám, hogy szegény Sólyom László, hogy jön ahhoz, hogy egy ilyen politika prostituált egyáltalán a szájára vegye? De eszembe jut Bacsó klasszikus jelenete A tanú-ból, amikor Virág elvtárs így szól a gátőrhöz:
 
“Pelikán elvtárs egyszer kérni fogunk magától valamit.”

Hogy miért?

Mert emlékszem arra, amikor ugyanez a párt, – amelyik most a nem létező alkotmány megpuccsolásáról beszél, – az akkor 30 százalékos Fideszes ellenzék, kierőszakolta, hogy Sólyom legyen a köztársasági elnök. Ő végigcsinálta azt a megalázó procedúrát, sőt jó képet vágott hozzá. Miközben egy magára valamit is adó tekintélyes jogász professzor az első elutasítás után szép csendben hazament volna, ő tudomásul vette, hogy harmadszorra, – minden antidemokratikus eszközzel – kierőszakolják a köztársasági elnökségét.
Szóval eljött a pillanat. Igaz, nem a pelikántól, hanem a sólyomtól kérnek valamit.
 
Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Schmidt Mária a NERodnyik újabb ellenségre lelt - Respublika

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements