Connect with us

Kék fény

Karácsony: 358 tűzoltói beavatkozás, 80 kigyulladt épület

Vasárnap három halálos lakástűz is történt.

Published

on

Illusztráció: Pusztai Sándor / Kelet-Magyarország
Advanced Ads
Advanced Ads

Szenteste 134, karácsony első napján 123, a másodikon pedig 101 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, 24-én 36, 25-én 27, 26-án pedig 17 épület gyulladt ki.

A tűzoltói beavatkozások kétharmadára műszaki mentést igénylő balesetek miatt volt szükség, egyharmaduk pedig tűzoltás volt. A vasárnapi ónos eső miatt mindössze 24 beavatkozásra volt szükség, ami azt mutatja, hogy az emberek komolyan vették a figyelmeztetéseket.

A legtöbbször kisebb tüzekhez riasztották a tűzoltókat, de naponta három-négy nagyobb tűzeset is történt a három karácsonyi nap alatt.

Vasárnap három halálos lakástűz is történt

Karácsony másnapján nem sokkal tizenkét óra előtt a rendőrség egy vecsési családi házban egy korábbi tűz nyomait fedezte fel, és egy holttestet talált. Mivel tűz már nem volt a helyszínen, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy elektromos eredetű füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott.

Szentes külterületén fél egy körül kigyulladt egy húsz négyzetméteres romos kis ház

Két járművel hét tűzoltó négy perc alatt a helyszínre ért, ekkorra már teljes egészében égett az épület. A kis ház teje is beszakadt, a tűzoltók egy órán át oltották. A romok átvizsgálása közben egy holttestet és egy megolvadt gázpalackot is találtak a tűzoltók. 

A miskolci Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstölt

Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba, és eloltották a tüzet. A hálószobában egy holttestet találtak. A miskolci tűzoltók átvizsgálták a lakást és elvégezték az utómunkálatokat. A hálószobában egy asztal és ruhák égtek két négyzetméteren.

Vasárnap reggel kilenc körül kigyulladt egy családi ház Gádoroson, a lángok a tetőre is átterjedtek. A tűzoltók három gázpalackot hoztak ki az égő épületből, majd eloltották a lángokat.

Dél körül tíz négyzetméteren lángolt egy társasház egyik lakása, Budapest XI. kerületében, a Rahó utcában. A tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat. Nyolc lakónak kellett ideiglenesen elhagynia otthonát, ők a beavatkozás után hazamehettek.

Este hét körül egy nyolcvan négyzetméteres, kétszintes családi ház tetőszerkezete égett Budapesten, a XVII. kerületi Kalmár utcában. Az épület lakóját a tűzoltók kiérkezése előtt kihozták a házból. A tűzoltók eloltották a lángokat, a ház viszont lakhatatlanná vált, az ott élő hozzátartozókhoz költözött.

A télies útviszonyok és az ónos eső miatt több olyan közlekedési baleset is történt, amelynél a tűzoltók munkájára volt szükség

Vasárnap délelőtt tíz óra körül szalagkorlátnak ütközött, majd megpördült és a belső sávban állt meg egy kocsi az M7-es autópálya 119-es kilométerszelvényénél, Kőröshegy térségében. 

Egy órával később az M3-as autópálya bagi szakaszán is baleset történt, lesodródott az útról, majd árokba borult egy gépkocsi a sztráda 39-es kilométerszelvényénél. 

Lesodródott az útról, majd egy villanyoszlopot kidöntve a tetejére borulva állt meg egy személyautó Kemenespálfa közelében vasárnap délután. Megcsúszott az úton, majd szalagkorlátnak ütközött egy kocsi a 21-es főúton, a bátonyterenyei ipari park közelében tegnap délután. Az autóban két ember utazott, egyikük beszorult a járműbe. A tűzoltók kiemelték a sérültet, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

Délután Debrecenben, egy autó beton villanyoszlopnak ütközött, majd egy kerítésre és egy gázórára borult a Veres Péter utcában.

A karácsonynak ugyan vége van, azonban a karácsonyfatüzek időszaka még csak most kezdődik, hiszen a fűtött lakásban a fenyők mostanra száradnak ki annyira, hogy könnyen lángra kapjanak.

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF)

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Marokkó – Spanyolország

  kedd, 6 december  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Fejér-B.Á.L. Veszprém - Tatran Presov, férfi kézilabda Európa-liga

  kedd, 6 december  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • FTC-Telekom – Gyergyói HK

  kedd, 6 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Ferencváros-Valur Reykjavík, férfi kézilabda Európa-liga

  kedd, 6 december  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Portugália-Svájc

  kedd, 6 december  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • Alpla HC Hard-Balatonfüred, férfi kézilabda Európa-liga

  kedd, 6 december  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Pick Szeged – Lomze Industria Kielce, férfi kézilabda BL

  szerda, 7 december  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Orlen Wisla Plock

  csütörtök, 8 december  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Horvátország – Brazília

  péntek, 9 december  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Corona Brașov – SC Csíkszereda

  péntek, 9 december  17:30 DU. - 19:30 DU.

 • Genesys-OSC-Újbuda - Endo Plus Service-Honvéd, férfi vízilabda Magyar Kupa, elődöntő

  péntek, 9 december  18:00 DU. - 19:30 DU.

 • DVTK Jegesmedvék – DEAC

  péntek, 9 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom

  péntek, 9 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Budapest JAHC – UTE

  péntek, 9 december  18:40 DU. - 20:40 DU.

 • A-Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom, férfi vízilabda Magyar Kupa, elődöntő

  péntek, 9 december  20:00 DU. - 21:30 DU.

 • Hollandia – Argentína

  péntek, 9 december  20:00 DU. - 22:00 DU.

TOP