Connect with us

Lépten-nyomon

KISS emeletes kampányszerelvény

A járművek wifi és klíma berendezéssel, korszerű utastájékoztatási rendszerrel, a mobileszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal rendelkeznek.

Published

on

Az esztergomi vonalon közlekedő újabb KISS motorvonat a Nyugati pályaudvaron. Ettől a naptól kilencszer közlekednek naponta a Budapest-Esztergom vonalon KISS emeletes motorvonatok. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Advanced Ads
Advanced Ads
76 / 100

Lázár János választókörzetében több, mint 70 milliárd forintból választási vasútvillamost intézett Szeged és Hódmezővásárhely között.

A Komárom-esztergom megyei 2-es OEVK-ban a korrupcióval megvádolt Völner Pál helyére beugró Erős Gábor azzal kampányol, hogy Budapest és esztergom között egyre több emeletes Kiss szerelvény közlekedik.

Hozzá csatlakozott Menczer Tamás, a Pest megye 2-es választókerületének parlamenti képviselőjelöltje, aki bejelentette, hogy még több emeletes motorvonat közlekedik a Budapest-Esztergom vasútvonalon március 16-tól.

A Budapest-Esztergom vasútvonalon jelentős kapacitásbővítést jelent a napi 9 KISS emeletes motorvonatpár közlekedése, kényelmesebb utazást tesz lehetővé, hiszen ezek a járművek wifi és klíma berendezéssel, korszerű utastájékoztatási rendszerrel, a mobileszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal rendelkeznek.

Menczer Tamás elmondta, választókörzetében a Budapest-Esztergom vasútvonal négy település lakóit érint: Solymárt, Piliscsabát, Pilisjászfalut és Pilisszentivánt.

Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere, Komárom-Esztergom megye 2-es választókerületének parlamenti képviselőjelöltje beszédet mond az esztergomi vonal újabb KISS motorvonatokkal való járatbővítésének bejelentése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a budapesti Nyugati pályaudvaron. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere, Komárom-Esztergom megye 2-es választókerületének parlamenti képviselőjelöltje elmondta: körzetében a bővítés négy települést, Esztergomot, Dorogot, Leányvárt, Piliscsévet közvetlenül érinti, illetve a környékről sokan veszik igényben ezeket a járatokat budapesti utazásukhoz. Ezért fontos a bővítés megvalósítása, a fejlesztés folytatása. Hozzátette: bíznak abban, hogy minél többen használják majd a vonatot közlekedésükhöz.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója kiemelte, a kormány vasútbarát jellegét mutatja az is, hogy a vasúttársaság a koronavírus-járvány idején is tudott működni, a dolgozók nem veszítették el munkájukat. 

A MÁV elnök-vezérigazgatója szerint az elmúlt időszak egyik legjobban sikerült vasútfejlesztése a Budapest-Esztergom vonalon valósult meg. Példaként említette, hogy a fejlesztés előtti időszakhoz képest megháromszorozódott az utasok száma ezen a vonalon. 

Forrás: MTI

Helycserés támadás: Erős Gábor kontra Szabó Rebeka

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP