Connect with us

Lépten-nyomon

Kockán forgott a Terézváros megjelenése

A felhívásra három ajánlat érkezett be, amelyek közül a Mediaworks Zrt. tette a legkedvezőbbet.

Published

on

Hirdetések

Hosszan tartó vitákkal tarkított ülésen hoztak fontos döntéseket október 28-án Terézváros képviselői.

A kéthetente megjelenő Terézváros magazin megjelenése ismét napirenden volt: az újság nyomdai munkáit eddig a Mediaworks Hungary Zrt. végezte, ám a cég a szerződést indoklás nélkül, de jogszerűen felmondta. A folyamatos megjelenés érdekében – az újabb nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatásáig – biztosítani kellett a nyomdai feladatok ellátását.

Az önkormányzat ajánlattételi felhívás keretében keresett nyomdát, november 1-jétől az új közbeszerzési eljárás nyomán létrejött szerződés kezdetéig, de legfeljebb 6 hónapra. Gyorsan kiderült, hogy a sajtóhírekben szereplő papíripari világválság Terézvárost is elérte, hiszen valamennyi megkeresett vállalkozás jelezte, hogy hatalmas nehézségekbe ütközik a papír beszerzése, az emelkedő árak miatt hiány alakult ki a piacon.

A felhívásra három ajánlat érkezett be, amelyek közül ismét a Mediaworks Zrt. tette a legkedvezőbbet, az eddiginél (388 194 forint/lapszám) magasabb, de a többi beérkezett ajánlatnál jelentősen alacsonyabb árral, így Soproni Tamás polgármester ennek elfogadására tett javaslatot.

Hirdetések

A vitában Szilágyi Erika (MSZP) azt indítványozta, hogy az önkormányzat most indítson közbeszerzési eljárást, és a lap havi kétszeri megjelenése helyett elég lesz egy is, ám

Soproni Tamás polgármester elmondta, hogy ez nem jó megoldás, ugyanis a közbeszerzés ideje alatt (ami több hónap is lehet) nem lesz nyomdai szerződés, így kerületi lap egyáltalán nem készülhet. Bálint György (MSZP) ugyancsak a havi egy megjelenés mellett érvelt, mert – állítása szerint – ő nem kerülhet be az újságba, ezért a megspórolt pénzt inkább adják a rászorulóknak.

Kecskés Balázs (DK) bár elismerte, hogy a Mediaworksé a legolcsóbb árajánlat, a cég kormányzati kötődéseire utalva azt mondta, aki ezt a szerződést megszavazza, az a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) része, egyúttal azt javasolta, hogy a testület zárja ki a céget a pályázatból.

Heltai László (LMP) visszautasította, hogy amennyiben támogatja a legolcsóbb ajánlat elfogadását, úgy ő a NER része lenne, ugyanakkor aki nem szavazza meg ezt az előterjesztést, az felelőtlenül bánik a kerület pénzével.

Bundula Csaba (Fidesz) a vitában azt mondta, hogy „mindazok, akik csak havonta egy megjelenést szeretnének, el akarják zárni Terézváros lakóit az információtól és sáros lábbal tiporják a sajtószabadságot”.

A szavazásban a Momentum, az LMP, a Fidesz támogatta az előterjesztést, lehetőséget adva a lap folyamatos megjelenésére, az MSZP és a DK pedig nemmel szavazott.

Forrás: Terézváros

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements