Connect with us

Sport

Kolonics velünk, mi pedig érte futottunk a Népszigeten

Kiszli Vanda nyerte meg a félmaratont.

Published

on

Hirdetések

Október 23. már hosszú évek óta nem csak az 1956-os forradalom és szabadságharc napja, hanem a Kolonics György Emlékfutásé is, melyet minden esztendőben Koló emlékére rendeznek meg.

Koló a kenuzás mellett a futásnak is hódolt, a Bécs-Budapest Ultramaraton utolsó, október 23-i befutó szakaszát mindig ő vállalta magára. 

Idén több mint kétezren választották programjuknak az Ötpróba egyik legnépszerűbb szabadidősport eseményét, mellyel méltó módon tisztelegtek Koló emléke előtt.

Szombaton benépesült a KSI Vízitelepe

Jelentkeztek a versenyre szabadidő sportolók, Ötpróbázók, amatőr és profi futók, kajakosok és kenusok, fiatalok és idősek, gyermekek és felnőttek, sportbarátok, sportvezetők és élsportolók, bajnokok is.

Hirdetések

Az evezős telep adott helyszínt a 6 és 10 km-es Ötpróba sárkányhajózásnak, a KSI Vízitelep, illetve az onnan startoló gyönyörű útvonal pedig a 2.4 km-es, a 11.5 km-es és a 21.1 km-es futó távoknak. 

„A rendezvény alapja, hogy Kolonics Gyuri fantasztikus személyisége és pályafutása előtt tisztelegjen, illetve, hogy a következő generációkhoz is eljusson az az értékrend, amit ő képviselt”

– nyilatkozta Kiss Gergely a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. kommunikációs igazgatója

Az Ötpróba futónagykövete hozzátette:

“Amellett, hogy szívügyünk ez az esemény, egyben pontgyűjtő verseny is az Ötpróbázók számára. Ha már kajak-kenu és víz, ezúttal is volt sárkányhajós próba, amelyen szintén sokan vettek részt itt az öbölben, ebben a szikrázó napsütésben.”

Kiss Gergely a szintén háromszoros olimpiai bajnok társával, a kajakos, Ötpróba kajak-kenu nagykövet Storcz Botonddal és a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, Szemán Róberttel futott váltóban.

Az evezős telep adott helyszínt a 6 és 10 km-es Ötpróba sárkányhajózásnak

Kiszli Vanda nyerte meg a félmaratont

„Szeretem ezt a versenyt, bár mindig beleesik a pihenőidőmbe, de egyrészt imádok futni, másrészt ez egy tényleg jó alkalom arra, hogy megemlékezzünk egy nagy sportemberről”

– mondta Kiszli Vanda, újdonsült örökös bajnok, aki idén is megnyerte a félmaratont.

Kiss Tamás szerint ez a rendezvény mindig kulcsfontosságú szerepet tölt be Kolonics György emlékének ápolásában. 

„Koló nem volt jó futó, de szeretett futni és szerette a Bécs-Budapest Ultramaratont is. Szerintem biztos örülne, hogy ha tudná, hogy az ő nevével fémjelezve futnak most október 23-án az emberek. Ezek az alkalmak nagyon jók arra is, hogy a most 8-10 éves gyerekeknek elmondjuk, hogy ki is volt Gyuri, és továbbadjuk nekik az ő értékrendjét”

– fogalmazott az olimpiai bronzérmes, korábbi kenus.

A vízilabdakapus Nagy Viktor, aki bár a tokiói olimpia után bejelentette visszavonulását, szabadidejében szívesen sportol, melynek élményét családjával is megosztja, a Kolonics György Emlékfutásra is elkísérte őt felesége és két gyermeke. Nagy Viktorék a 2,4 km-es távot választották, valamint az olimpiai bronzérmes kapus az eredményhirdetésben is kivette a részét.

Rajta kívül szintén a rövidtáv mezőnyében, szintén gyermekkel az oldalán láthattuk Gajdos Tamást, az Ötpróba kerékpár nagykövetét, aki követve Nagy Viktor, valamint Hüttner Csaba, Csabai Edvin, Szemán Róbert és Kiss Gergely példáját, szívesen beállt a díjak átadóinak sorába, tisztelettel és örömmel osztogatta az elismerő kézfogásokat.

A Kolonics György Emlékfutás eredménylistái ide kattintva érhetőek el.
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements