Connect with us

Lépten-nyomon

Lázár János: „Budapestország” után a magyar vidék is fejlődjön!

Lázár János hangsúlyozta, a következő évtizedben mintegy 9000 milliárd forintot fordítanak a vidék fejlesztésére.

Published

on

Fotó: facebook.com/lazarjanosfidesz
Advanced Ads
Advanced Ads
67 / 100

Úgy tűnik a volt kancellária miniszter egyre jobban szeretné élezni a főváros-vidék ellentétet. Az országos politikától hellyel-közzel négy évvel ezelőtt visszavonult Lázár János amolyan hűbérbirtokként kezeli Hódmezővásárhely, Makó és Mezőhegyes környékét.

A Fidesz országgyűlési képviselője – aki a 2018-as választási győzelem után lemaradt a frakció közös fényképéről és az Országházban beült a leghátsó sorba – , visszavonulása, visszaszorulása ellenére sorra kapta a kormánybiztosi megbízatásokat, így lett a mezőhegyesi Ménesbirtok első embere.

Lázár János korábban többször összerúgta a port Csányi Sándorral is, ám azok az idők elmúltak és az utóbbi időben már elismerően beszél az ország egyik legnabb mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházóról.

A Csongrád-Csanád megyei 4-es OEVK-ban Lázár János legutóbb láblógatva nyert, ám idén az a Márki-Zay Péter az ellenfele, aki kétszer nyerte meg Hódmezővásárhelyen a polgármesteri választást és esélyes kihívóként lépett föl ebben a körzetben.

Most a vidék jön!

Ezzel a címmel tartott csütörtökön, Hódmezővásárhelyen, programindító sajtótájékoztatót Lázár János parlamenti képviselő.

“Magyarországon az elmúlt évszázadban aránytalanul több fejlesztési forrás jutott a fővárosnak, mint a vidéknek. Különösen hátrányba kerültek a kisvárosok, a községek és a falvak. 2010 óta szerencsére a magyar vidék is komolyabb támogatást kap, de az évtizedes igazságtalanságok még ma is éreztetik hatásukat”

– mondta Lázár János.

Hangsúlyozta, a vidék felvirágoztatása az egész ország érdeke. Büszke arra, hogy részt vett annak a vidékfejlesztési programnak a kidolgozásában, amelyet a magyar kormány indít a következő években. 

Fotó: facebook.com/lazarjanosfidesz

A programnak köszönhetően mintegy 9000 milliárd forint áll rendelkezésre arra, hogy „Budapestország” után a magyar vidék is fejlődjön.

Lázár János kiemelte, a világjárvány tanulsága, hogy erősíteni kell a nemzeti önellátó-képességet. A vidék a magyar gazdaság tartaléka. A vidék és a gazdatársadalom támogatása nélkül egy évtized alatt fokozatosan megszűnne az állattenyésztés, a zöldség- és gyümölcstermesztés.

Lázár János fejlesztési programjában az algyői híd négysávosítása, a székkutasi elkerülőút megépítése is szerepel. Hozzátette, ha bizalmat kap, Hódmezővásárhelyen rendbe teszik a várost. A tervek szerint megépítik a tudásközpontot, újjáépítik a Bethlen-gimnáziumot és modernizálják az iskolákat.

Makón új fürdő, szállodák, panziók épülhetnek, és felújíthatják a turisztikai centrum épületeit. 500 új munkahelyet teremtenének a turisztikában és a vendéglátásban.

Maroslelén új sportcsarnok épülhet.

Forrás: Délmagyarország

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP