Connect with us

Lépten-nyomon

Lázár János ismét üzent a multiknak!

Tisztességtelen multik, vigyázó szemeteket Makóra vessétek!

Published

on

Fotó: Kiss Melinda / Index
Advanced Ads
Advanced Ads

A makói gumigyár mondjuk úgy nem kedvence a térség országgyűlési képviselőjének. A cég az elmúlt hónapokban többször a híroldalak élére került.

Legutóbb szeptember elején derült ki, hogy a Continental német multinacionális nagyvállalat makói gumigyárában viselkedési kódexet vezetett be a vezetőség, miközben folyamatosan bocsátanak el régi, akár több évtizede a gyárban dolgozó kollégákat.

A Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) szerint azokat rúgják ki, akik a februári sztrájkokban részt vettek, ezért ezek a munkavállalók folyamatos bizonytalanságban kell, hogy éljenek. A GSZSZ azt állítja, hogy a cég közben hirdetés útján keres új munkásokat – vélhetően azért, mert arra számít, hogy az így frissen felvett dolgozók körében kisebb lesz a sztrájkhajlandóság, és a szervezettségi szintjük és szerveződési hajlandóságuk is alacsonyabb lesz.

A legendásan embertelen távol-keleti gyárak hangulatát idéző, a szakszervezet szerint megfélemlítési céllal bevezetett viselkedési kódex többek között előírja, hogy a dolgozóknak írásos engedélyt kell kérniük ahhoz, hogy beszélgessenek egymással.

Lázár János csütörtöki posztjából kiderül, hogy a makói gumigyár előre menekült, ahelyett, hogy teljesítette volna, amit vállalt: inkább visszafizeti a munkahelymegtartó támogatások egy részét, csak szabadon kirúghassa az embereket…

“Magyarország kormányától azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Continental makói gyára (hivatalosan a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.) kezdeményezte az állammal kötött szerződés felmondását, mert nem tudja, nem akarja megtartani az érintett munkahelyeket.”

Lázár szerint a pénz visszafizetése vereség a multinak, de még nem győzelem a kirúgott munkásoknak.

Az országgyűlési képviselő kijeletette, hogy az utcára tett emberek megsegítéséért további lépéseket kell tenni. Ahogy Lázár fogalmazott: “összefogással elértük, hogy ne lehessen büntetlenül átverni a magyar államot.”

Lázár János: “Figyelmébe ajánlom az esetet minden olyan nagyvállalatnak, amely baleknak nézi Magyarországot. Tisztességtelen multik, vigyázó szemeteket Makóra vessétek!”

Októberben derült ki, hogy a pandémia gazdasági hatásai és az autóipar strukturális átalakulása egyszerre sújtja a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.-t: év végéig újabb 140 fős elbocsátásra kényszerülnek, amely túlnyomórészt a kölcsönzött állományt érinti.

A nyilvános cégadatok szerint 2020-ban 62,6 milliárd forintos árbevétel mellett 3,217 milliárd forint vesztesége volt adózás előtt a vállalatnak, az üzemi tevékenység eredménye pedig 3,7 milliárd forintos mínuszt mutatott, miközben a saját tőke is csökkent az előző évhez képest.

Szűrszabó Levente ügyvezető igazgató elmondása szerint az állandó alkalmazottak megnyugvással, a kölcsönzött állomány érthető aggodalommal fogadta a híreket. 

Mint mondta, az üzem az elmúlt években veszteségesen működött, részben emiatt is kényszerültek tavasz óta 37 saját alkalmazott és 57 kölcsönzött dolgozó elbocsátására.

Forrás: index.hu/facebook.com/lazarjanosfidesz

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, FP3

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:00 DU.

 • Franciaország – Görögország, női vízilabda-világbajnokság, a 7. helyért

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:30 DU.

 • Olaszország – Hollandia, női vízilabdavilágbajnokság, bronzmérkőzés

  szombat, 2 július  14:30 DU. - 16:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, QP

  szombat, 2 július  16:00 DU. - 17:00 DU.

 • Ausztrália – Spanyolország, női vízilabda-világbajnokság, az 5. helyért

  szombat, 2 július  17:00 DU. - 18:30 DU.

 • Magyarország – Egyesült Államok, női vízilabda-világbajnokság, döntő

  szombat, 2 július  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

TOP