Connect with us

Lépten-nyomon

Lázár János: Márki-Zay Péter már mindent és mindenkit elárult

Nagyon veszélyes polgármestere van Vásárhelynek, aki már gyakorlatilag mindenkit elárult.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

Márki-Zay becsicskult Amerikának, Brüsszelnek és a multinacionális nagyvállalatoknak. Elárulta a hazáját, elárulta városát, de elárulta a rászorulókat és a munkavállalókat is, miközben külföldi és hazai megbízóinak az érdekeit szolgálja ki – fogalmazott Lázár János országgyűlési képviselő a Rádió 7 Közös Nevező című műsorának keddi adásában.

Az országgyűlési képviselő elmondta: Hódmezővásárhelyen a település jelenlegi politikai vezetése évek óta a tram-train ellen kampányol, most is kampányt épít azokra a hibákra, amelyek feltárása épp a próbaüzem célja – mondta ennek kapcsán, hozzátéve: a hergelés azonban láthatóan nem jár sikerrel, az emberek ugyanis „a lábukkal szavaznak” a vasútvillamos mellett.

Emlékeztetett arra is, a városban két közlekedési „projekt” futott egymással párhuzamosan, melyek végeredményét mindenki saját bőrén érezheti. 

„A városháza programja a buszjárat indítása volt, mely plusz 100 millió forintjába kerül az adófizetőknek. A polgármester haverjai intézik a buszokat, akik az országos politikai kampányeseményekre is szállítják az érdeklődőket és a szereplőket”– húzta alá, megjegyezvén: ha a Fidesz csinálna hasonlót, abból hatalmas botrány lenne, de Márki-Zay Péternek „valamiért” elnézi ezt a balliberális országos média.

Lázár János kitért arra is, hogy az embereket leginkább – joggal – az foglalkoztatja, mennyiből kell megélniük. Ezért megdöbbenéssel fogadta, hogy a magát „baloldalnak” nevező ellenzék nem szavazta meg a minimálbér 200 ezer forintra történő emelését; ez szerinte a munkavállalók elárulását jelenti. A jóléti demokráciában ugyanis az számít a legnagyobb vívmánynak, hogy az emberek oldalán álló politikai pártok kiharcolták: a munkáltatók ne zsákmányolhassák ki a dolgozóikat. Aki ez ellen küzd, az a piacnak, a multiknak akarja kiszolgáltatni az embereket. 

„Véleményem szerint Márki-Zay Péter a minimálbér elleni harcával elárulja a magyar munkavállalókat”

– szögezte le.

Hozzáfűzte, Márki-Zay lassan négy éve vezeti Vásárhelyt, így legfőbb ideje, hogy értékelje a tevékenységével kapcsolatos tapasztalatokat. 

„Nagyon veszélyes polgármestere van Vásárhelynek, aki már gyakorlatilag mindenkit elárult. Elárulta a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb csoportokat és a nyugdíjasokat a rezsicsökkentés elleni harcával. A minimálbér elleni küzdelmével elárulta a munkavállalókat. A hazáját is elárulja Brüsszelnek és az amerikaiaknak. Azzal, hogy a rezsicsökkentés és a minimálbér elleni harc élére állt, a nagyvállalatok és a multik csicskája lett”– fogalmazott a képviselő.

De emlékeztetett: Márki-Zay a városát és katolikus közösségét is elárulta, hiszen hétgyermekes, rendes, becsületes kereszténynek állította be magát, majd az 1990 óta jobboldali, keresztény, antikommunista Vásárhelyt kijátszotta a baloldalnak és a liberálisoknak.

„A polgármester már mindent és mindenkit elárult a saját politikai ambíciói érdekében, és azért, hogy ennek az országnak a vezetője legyen elvtelenül kiszolgálja külföldi és hazai megbízóit. Ahová megy, mindenhol csak rombol – ezt most az ellenzéki pártok is megtapasztalhatják -, nem véletlen, hogy Vásárhely társadalmi, gazdasági és morális értelemben is romokban hever. Ezt kell korrigálniuk a választóknak 2022-ben”– vont mérleget.

Ha már 2022, a műsorban természetesen szó esett a tavaszi országgyűlési választásokról és azok tétjéről is. Lázár János kiemelte, nem fél a harctól és a küzdelemtől, tiszta lelkiismerettel és nyugodt szívvel áll a választók elé. Durva kampányra számít, szerinte az ellenzéki oldalon „elveiket elárulva mindenkit összefújt a szél”, és az egyedüli stratégia a gyűlöletkeltés, a Fidesz és a kormány elleni uszítás, hergelés. Azt viszont rendkívül veszélyesnek látja, hogy a baloldali összefogás és annak vezetői már arról beszélnek, adott esetben egyszerű többséggel is megváltoztatnák az Alkotmányt, és kirúgnák a független hatalmi ágak vezetőit. 

„Miközben állandóan a demokrácia és a jogállam sérüléséréről kiabálnak, valójában éppen az sértené leginkább a jogállamot, ha feles többséggel kétharmados jogszabályokat módosítanának. Ez a jogrendszer semmibevétele. Képzeljük el, mi lenne, ha a 2022-es választásokon a Fidesz egyszerű többséggel nyer, majd azt mondja, ha az ellenzék szerint lehet feles többséggel is alkotmányozni, akkor mi most megváltoztatunk néhány dolgot az alkotmányban. Mit csinálna az ellenzék? Ha feles többséggel kétharmados jogszabályokat változtatnak meg, függetlenül attól, hogy ki teszi, megkockáztatom, hogy nemcsak óriási jogi káosz, de durva politikai polgárháborús helyzet is kialakulhat, ami működésképtelenné teheti az országot. Mindenkinek azt ajánlom, tartsa tiszteletben a demokrácia és a törvényhozás szabályait. Bízzuk a választókra a döntést, ők elég bölcsek ahhoz, hogy tudják, mit akarnak” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Lázár János hozzátette, a Fidesz-KDNP becsülettel elvégezte a munkát, most minden embernek magának kell eldöntenie, milyen irányba menjen tovább az ország sorsa és a saját élete. Mert a választás valójában nem a Fideszről vagy az ellenzékről szól, hanem a választók saját életéről. El kell dönteni, ki mit szeretne: mennyi legyen a minimálbér, a rezsi, a személyi jövedelemadó, illetve bevándorlóország legyen-e Magyarország vagy sem. Ezekről döntünk 2022-ben, ez a választás tétje – fejtette ki.

Forrás: Promenád24

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Marokkó – Spanyolország

  kedd, 6 december  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Fejér-B.Á.L. Veszprém - Tatran Presov, férfi kézilabda Európa-liga

  kedd, 6 december  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • FTC-Telekom – Gyergyói HK

  kedd, 6 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Ferencváros-Valur Reykjavík, férfi kézilabda Európa-liga

  kedd, 6 december  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Portugália-Svájc

  kedd, 6 december  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • Alpla HC Hard-Balatonfüred, férfi kézilabda Európa-liga

  kedd, 6 december  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Pick Szeged – Lomze Industria Kielce, férfi kézilabda BL

  szerda, 7 december  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Orlen Wisla Plock

  csütörtök, 8 december  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Horvátország – Brazília

  péntek, 9 december  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Corona Brașov – SC Csíkszereda

  péntek, 9 december  17:30 DU. - 19:30 DU.

 • Genesys-OSC-Újbuda - Endo Plus Service-Honvéd, férfi vízilabda Magyar Kupa, elődöntő

  péntek, 9 december  18:00 DU. - 19:30 DU.

 • DVTK Jegesmedvék – DEAC

  péntek, 9 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom

  péntek, 9 december  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Budapest JAHC – UTE

  péntek, 9 december  18:40 DU. - 20:40 DU.

 • A-Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom, férfi vízilabda Magyar Kupa, elődöntő

  péntek, 9 december  20:00 DU. - 21:30 DU.

 • Hollandia – Argentína

  péntek, 9 december  20:00 DU. - 22:00 DU.

TOP