Connect with us

Lépten-nyomon

Összenő ami összetartozik Le Pen és Orbán

Marine Le Pen a szélsőjobb nagyasszonya ás Orbán Viktor találkozója a Karmelita kolostorban.

Published

on

Le Pen
Hirdetések

Hihetelen micsoda fogadtatásban részület Budapesten a francia szélsőjobb nagy asszonya Marine Le Pen. Orbán Viktor magyar miniszterelnök, úgy fogadta  vendégét, mintha az -vele együtt természetesen- Európa jövőjének letéteményese lenne. A nagy összeboruláson nincs mit csodálkozni, hiszen nézet és érvrendszerük nem is lehetne közelebb egymáshoz.

Modernizált Brezsnyev-doktrína

Soha nem látott méreteket öltött az Európai Unióban az ideológiai nyomásgyakorlás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután a Karmelita kolostorban fogadta Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

    A magyar kormányfő, a Fidesz elnöke Marine Le Pennel közös nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta: az Európai Bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá vált, a Brezsnyev-doktrína modernizált, európai uniós formáját tapasztalja meg Lengyelország és Magyarország is naponta.

Orbánék “ekevassal” támadtak az EU-ra

Orbán Viktor azt mondta: a megbeszélésen szomorúan állapították meg, hogy az Európai Unión belül az ideológiai nyomásgyakorlás soha nem látott méretet öltött.
    A migráció és a nyílt társadalom propagálása soha nem látott mértéket ért el, és a bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá alakult át – tette hozzá.
    A Brezsnyev-doktrína a Szovjetunió világrendszerében azt jelentette, hogy ha valamelyik tagállam eltért a központilag megszabott ideológiától, akkor a szocialista tábor többi tagja jogosulttá vált arra, hogy beavatkozzon az érintett állam belső ügyeibe – jelentette ki.
    Hozzátette: kétségkívül nem mindegy, hogy mi a beavatkozás formája, hiszen a szovjet tankokkal történő beavatkozás sokkal brutálisabb, mint a jogállamisági eljárás, de ettől még beavatkozás marad.
    

Hirdetések

“És ennek a Brezsnyev-doktrínának a modernizált európai uniós formáját látjuk most, amelyet nemcsak Lengyelország, hanem Magyarország is naponta megtapasztal” – fogalmazott.
    

Oldalak: 1 2 3

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements