Connect with us

Kilátó

Leesett a hőlégballonról, halálra gázolta egy autó

40-50 méter magasból lezuhant, s halálra gázolta egy, az autópályán éppen akkor elhaladó jármű.

Published

on

Fotómontázs: twitter.com/mcn24H, Krone KREATIV
Hirdetések

A földre zuhant egy felemelkedő hőlégballonba kapaszkodó fiatal, majd elütötte egy autó Észak-Izraelben.

A 28 éves, Jezréel kibucban élő Jogev Kohen részt vett a hőlégballon indításánál, majd – eddig tisztázatlan okokból – egy külső kötélbe kapaszkodva maga is felemelkedett vele. 

A hőlégballon kezelői észrevették, és megpróbálták megállítani a ballont, de az túl gyorsan emelkedett, már nem tudták megfékezni. A szél a közeli autópálya felé hajtotta, ahol nem akartak leereszkedni, hogy ne okozzanak tömeges autóbalesetet. 

A fiatalember egy idő után nem tudott tovább kapaszkodni, 40-50 méter magasból lezuhant, s halálra gázolta egy, az autópályán Afula város közelében éppen akkor elhaladó jármű. 

Hirdetések

Az osztrák Kronen Zeitung jelentette meg azokat a felvételeket, melyeken a hőlégballonból Izraelben kiesett férfi balesetének körülményei láthatók.

A rajt előtt Jogev Kohen arról igyekezett meggyőződni, hogy a ballon a terv szerint indul-e, és egyenletesen van-e elosztva a súly a kosárban.  Amikor a ballon a levegőbe emelkedett, Kohen megragadta a kosár külsejéhez rögzített fogantyúkat.

„A kosár alsó részén lógott” – mondta a rendőrségnek a hőlégballon-társaság tulajdonosa, Almog Meir. Amikor a pilóta ezt észrevette, Cohen már hét méterrel a föld felett volt – mondta. „Mindenki kiabált, és azt mondta neki, hogy ugorjon, de ő azt mondta:” Nem ugrok, bírom.”

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A hőlégballont üzemeltető cég tulajdonosa szerint továbbra sem világos, miért emelkedett fel a társaságnál már három hónapja dolgozó alkalmazott a légi járműbe kapaszkodva.

Forrás: neokohn.hu/MTI

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements