Connect with us

Kilátó

Lemondott Orbán Viktor legfontosabb szövetségese a lengyel Jaroslaw Kaczynski, de vajon tényleg távozik a nagypolitikából?

Kaczynski úgy megy, hogy marad!

Published

on

kaczynski
Hirdetések

Túl sok időt vett el tőle a kormányfőhelyettesi poszt betöltése, inkább a Jog és Igazságosság vezetésére akar koncentrálni. Távozik a lengyel kormányból Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnöke – jelentette az állami PAP hírügynökség. A kormányfőhelyettes a hírt a PiS frakcióülésén jelentette be a párt képviselőinek. Visszavonulása nem azonnali, a tervek szerint 2022 elején kerül rá sor.

Mire készül a PIS?

Kaczynski döntését azzal indokolta, hogy a jövőben a PiS vezetésére akar koncentrálni, amire nem maradt elég ideje, mióta tavaly októberben elvállalta a kormányzati pozíciót.

„Az elnök úgy fogalmazott, hogy a miniszterelnök-helyettesi poszt miatt csak egy héten egyszer tud megjelenni a PiS főhadiszállásán, ami nem elegendő”

– mondta a hírügynökségnek a PiS egyik, névtelenséget kérő képviselője.

A frakcióülés egy másik résztvevője szerint Kaczynski arra is megkérte a jelenlévőket, hogy legyenek aktívabbak a közösségi médiában.

Hirdetések

„Hangsúlyozta, hogy a PiS 2015-ben és 2019-ben is az internetes jelenlétének köszönhetően nyerte meg a választásokat, de mostanában hanyagolja a közösségi médiát, amin változtatni kell”

– mondta.

A bejelentés – vagyis a politikus  távozása – a gyakorlatban nem sok változást jelent majd, hiszen a PiS elnökét így is Lengyelország de facto vezetőjének tartják.

Orbán és Kaczynski

A lengyel Jarosław Kaczyński pontosan ugyanazt teszi hat éve, amin Orbán Viktor 2010 óta  a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke ként. Most lemondott ugyan a hivatalos stallumokról, de azért nyilván nem engedi el az országot, valami ilyesmi várhat ránk is?

Ezt olvasta már?

A magyar kormány mégsem indítja el a határon túli régiókban a földvásárlást

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements