Connect with us

Kilátó

Letartóztatták a repülőgépen antiszemita botrányt kavaró két West-Ham ultrát

Letartóztattál az antiszemita ultrákat, Angliában.

Published

on

Hirdetések

Letartóztatták azt a két West Ham-szurkolók akik ahogy mi is megírtuk, antiszemita dalok üvöltésével kavart botrányt egy repülőgépen.

Gyűlölet keltés a vád

A Stansted repülőtéren, november 5-én, pénteken, az essexi rendőrség letartóztatott egy férfit, akit gyűlölet-bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

(Fotó: Essex Police)

Letartóztattak két férfit gyűlölet-bűncselekményt a zon a repülőgépen követték el amelyen a csapat szurkolóin kívül többek között ortodox zsidók is utaztak.

A bizonyító felvétel

A videón, West Ham-rajongók láthatók, amint egy ortodox férfit gyűlöletkeltő énekek özönével aláznak.

Hirdetések

Vizsgálat indult, miután a videófelvételek során kiderült, hogy a szurkolók, akik Belgiumba utaztak, hogy megnézzék a West Hamet az Európa-ligában, a gépük fedélzetén azt skandálták:

„Van egy fitymánk, mit szólnál hozzá”

Letartóztatások

Az essexi rendőrség közölte, hogy pénteken letartóztattak egy 55 éves férfit, aki éppen Belgiumba re készült repülni, szombaton pedig egy 26 éves férfit, aki Hollandiába indult.

Mindkettőjüket gyűlöletbűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a november 4-i Stansted repülőtérről induló járaton, amelyen a rasszista kántálás zajlott. A gyanúsítottakat december 1-ig óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A rendőrség főfelügyelője, Tom Simons, kijelentette:

„Az essexi rendőrség nem tűr el semmilyen rasszizmust vagy diszkriminációt. (…) Miután pénteken reggel értesültek az esetről, a rendőrök gyorsan dolgoztak, hogy a lehető leghamarabb letartóztassák, az elkövetőket”

Jelentette ki a nyomozó

Egysége elhatárolódás

Priti Patel belügyminiszter asszony korábban úgy nyilatkozott

„A közösségi médiában keringő videó borzalmas, és a futballban vagy hazánkban nincs helye ennek az aljas, rasszista, antiszemita viselkedésnek. Az Egyesült Királyságban a világ legszigorúbb törvényei vannak a gyűlölet-bűncselekmények kezelésére, és a rendőrség és a West Ham Football Club teljes támogatásomat élvezi, hogy a lehető legkeményebb lépéseket tegyenek ezekkel az egyénekkel szemben.”

Mondta

David Moyes, a West Ham menedzsere a Sky Sportsnak így nyilatkozott:

“Először is azt kell mondanom, hogy a mi futballklubunkat nem ilyen. Sokszínű futballklub vagyunk, nálunk sehol nincs helye a diszkriminációnak. (…) Nagyon csalódott vagyok, amikor ilyesmiről hallok. Biztos vagyok benne, hogy csak egyénekről van szó, és nem egy nagy szurkolói csoportról. (…) Csodálatos szurkolóink vannak, akik követnek minket otthon és idegenben, és nem akarom, hogy rasszistának bélyegezzék őket, nem akarunk ilyen szurkolókat.”

Rendőrségi felhívás

A rendőrség nyomozása folyamatban van, és az essexi rendőrség kéri, hogy aki további információval vagy felvétellel rendelkezik az esetről, hívja a nyomozókat.

(Forrás)

Hasonló

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements