Connect with us

Jut eszembe

Malom munkásszálló Karcagon

A beruházás eredményeként 80 személyes, hotel körülményeket biztosító munkásszállás jött létre.

Published

on

A karcagi Malom szálló az avatás napján. A szálló a munkásszállások kialakítását ösztönző kormányzati munkaerőpiaci program támogatásával épült meg. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Advanced Ads

A nyolcvan fő elhelyezésére alkalmas karcagi Malom szállót egy volt hántolóüzemi központ helyén alakították ki nettó 306,5 millió forint költséggel, amihez 213,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított a kormány.

A beruházással négy új munkahelyet hoztak létre

Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdasági növekedése a 2010-es kormányváltás óta gyorsabb ütemű volt a nemzetgazdasági átlagnál. A megyében foglalkoztatottak száma ebben az időszakban 140 ezerről 158 ezerre nőtt, a foglalkoztatási ráta 54,1 százalékról 67,6 százalékra emelkedett, miközben a munkanélküliek száma 16 ezerről 10 ezerre csökkent – jelezte Bodó Sándor az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Karcagon.

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője felidézte, hogy az eddig Karcag kapujában, a vasútállomás mellett éktelenkedő, omladozó irodaépület helyén alakította ki a hotel színvonalú munkásszállót a Szatmári Kft. Örömét fejezte ki, hogy immár nem csak tulajdonosa, hanem gazdája is van a területnek.

Szoba a karcagi Malom szállóban az avatás napján. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szatmári Zoltán, a Szatmári cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője jelezte: a beruházás eredményeként 80 személyes, hotel körülményeket biztosító munkásszállás jött létre.

A kétszintes Malom szálló 18 kétágyas, 14 háromágyas szobával, illetve egy betegszobával és egy akadálymentesített szobával rendelkezik. Lehetőség van főzésre, étkezésre, személyes holmik mosására is – ismertette Szatmári Zoltán.

A cégvezető reményét fejezte ki, hogy a beruházás vonzóbbá teheti Karcagot a betelepülni kívánó munkaerő számára, a cégeknek meg segítséget nyújthat a dolgozók toborzásában és megtartásában.


Persze érdemes most is a sorok között, illetve a számok között olvasni. Mint kiderül a Szatmmári cégnek elég volt 93 millió forint “önrésszel” rendelkeznie ahhoz, hogy megvalósíthasson egy nettó 306,5 milliós beruházást.

Amennyiben a karcagi és környékbeli cégek folyamatosan fel tudják tölteni a munkásszállást, akkor ez nem lesz rossz üzlet a Szatmárinak.

(MTI)

Facebook

TOP