Connect with us

Nem mondod...

Márki-Zay feljelentette Orbánt az ügyészségen

A Fidesz nagyon sok kijelentést tett, amivel valótlanul rágalmazza az ellenzéket, így a minimálbér megszüntetése, nyugdíjak elvétele, migránsok betelepítése.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
61 / 100

Az ügyészségen feljelentést teszek, mert Orbán Viktor és a fideszes sajtó valótlanságot állít. Két bűncselekmény gyanúja is felmerül, rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen.

A közösség elleni uszítás nagy nyilvánossága előtt, lakosság egyes csoportjai ellen elkövetett gyűlöletkeltésre alkalmas kijelentések közvetítése. A Fidesz nagyon sok kijelentést tett, amivel valótlanul rágalmazza az ellenzéket, így a minimálbér megszüntetése, nyugdíjak elvétele, migránsok betelepítése. A programunkban az ellenkezője szerepel – sorolta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Azzal folytatja, ennél a vádnál súlyosabb a rémhírterjesztés

Közölte: Orbán Viktor, aki maga tárgyalt Boris Johnsonnal magyar katonai részvételről Ukrajnában, engedélyezte a fegyverek szállítását Ukrajnába, most kapkodva, megváltoztatva a korábbi álláspontját már ő is azt mondja, a NATO nyújt védelmet Magyarországnak.

Márki-Zay szerint a miniszterelnök olyan valótlanságokat terjeszt, hogy amikor a Fidesz és az ellenzék is azt mondja, hogy nekünk a NATO-nak kell hűséges tagjainak lenni, akkor Márki-Zay mondataiba valótlanul belemagyarázzák, hogy ők akarnak katonákat, fegyvereket, ki sem képzett, nem a honvédség kötelékében tartozó fiatalembereket kiküldeni egy idegen háborúba.

Ez kimeríti a rémhírterjesztés fogalmát – jelentette ki

Márki-Zay reméli, Orbán nyilvános kijelenti, hogy az ellenzék nem akar katonákat küldeni és a NATO-val való szövetséget hirdetik, az egyetlen biztos védelmet kínálják az orosz agresszió ellen. Bízik abban is, az ügyészség gyorsan és hatékony fog eljárni.

Forrás: HódPress.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP