Connect with us

Jut eszembe

Márki-Zay Péter öt percben az M1-en!

Az országgyűlési választáson országos listát állító valamennyi párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
64 / 100

A közmédia mától három héten keresztül – szerdánként és csütörtökönként – lehetőséget biztosít az országos listát állító pártoknak, pártszövetségeknek, hogy élő adásban, 5 percben mutassák be választási programjuk fő gondolatait.

Elsőként a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, az LMP-Magyarország Zöld Pártja, és a Párbeszéd Magyarországért Párt listavezetőjét Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármestere ismertette a pártszövetség programját.

Törvényi kötelezettségén túl is biztosít médiafelületet a pártoknak a közmédia

Az országgyűlési választáson országos listát állító valamennyi párt ötperces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában.

A pártok szereplési sorrendje megfelel a Nemzeti Választási Bizottság február 26-án tartott sorsolásának eredményeként a pártlisták szavazólapon való megjelenésének.

Ennek célja, hogy a közmédia felületet biztosítson ahhoz, hogy a magyar választópolgárok hiteles forrásokból ismerhessék meg minden induló párt és politikai szövetség programját, így a legszélesebb körű, kiegyensúlyozott információk birtokában hozhassák meg döntésüket április 3-án.

A pártok bemutatják programjukat: Egységben Magyarországért

“Ma szót kapok a Magyar Televízióban. Az évi 130 milliárd forintnyi közpénzből működő M1 reggel 8 órától biztosítja azt az összesen 5 percet, amelyben az Egységben Magyarországért hét szervezete megszólalhat. Listavezetőként igyekszem bölcsen gazdálkodni ezzel az öt perccel és elmondani a köztévé nézőinek azt, amit egyébként nem hallhatnak. Mert a propaganda elhallgatja előlük.”

A politikus elmondta, hogy ő egy hétgyermekes, konzervatív, keresztény családapa

Állítása szerint ő hamarabb volt konzervatív, mint Orbán Viktor miniszterelnök. Elmondta, hogy 2010-ig támogatta a jelenlegi kormányfőt. Az Európa-pártiság, Putyin-ellenesség és az euró bevezetése is egyaránt fontos a politikus számára. A listavezető szerint egy kormányváltás után elszámoltatásra is szükség lesz.

Elmondta azt is, hogy Hódmezővásárhely polgármestereként eltörölte az ország „legmagasabb építményadóját”, továbbá visszafizették a település adósságállományának több mint a felét. Ingyenessé tették a város buszközlekedését.

Márki-Zay Péter szerint „háborús uszítók” állítják, hogy katonákat küldenének az orosz–ukrán háborúba, és újra elmondta azon állítását, miszerint „Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába”.

A politikus azt is állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök brit kollégájának, Boris Johnsonnak azt ígérte, hogy katonai segítséget nyújt Ukrajnának. A listavezető szerint korábbi kijelentéseibe „belemagyarázták”, hogy ő küldene katonákat a háborúba.

Azt ígérte, hogy eltörölnék a kötelező védőoltást, a kötelező COVID-elleni oltást, európai minimálbért vezetnének be, és a minimálbért terveik szerint négy év alatt adómentessé teszik, továbbá megemelnék a Fidesz-kormány által visszavezetett 13. havi nyugdíjat.

Márki-Zay Péter szerint független bíróságok lesznek

Nem csupán elszámoltatások lesznek ígérete szerint, hanem hisznek abban, hogy a bűnözőket börtönbe kell küldeni, hogy ne legyen következmények nélküli az ország.

Megígérte továbbá azt is, hogy nem fizetőssé teszik az egészségügyet, hanem még a magánegészségügyet is ingyenessé tennék, hogy ezáltal csökkenjenek a várólisták.

A tanárok, rendőrök és egészségügyi dolgozók bérének megemelése is elhangzott a választási ígéretek között. Elmondta továbbá, hogy azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok ne menjenek nyugatra dolgozni.

Forrás: Híradó.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP