Connect with us

Lépten-nyomon

Miniszterelnöki táp-fuvar

Orbán Viktor miniszterelnök látogatást tesz az Ürömi Állatotthonban.

Published

on

Orbán Viktor miniszterelnök látogatást tesz az Ürömi Állatotthonban. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Advanced Ads
Advanced Ads

Az Ürömi Állatotthonban nem kolbászból van a kerítés, hanem a Karácsonyfán lógnak jókora szalonna darabok és páros füstölt kolbászok. Tegnap még az élelmiszerpazarlásról hozott törvényt az Országgyűlés, ma már az állatjólét mellett kampányol az ország miniszterelnöke.

Orbán Viktor szerdán látogatást tett az Ürömi Állatotthonban, ahová fél tonna állateledelt vitt magával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A miniszterelnököt Szűcsné Mércse Adrienn, az Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítvány vezetője és az ott dolgozó önkéntesek fogadták.

Karácsonyfa szalonnával és kolbásszal feldíszítve. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor, valamint Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos személyesen szállította ki a telepre a kormányzati program keretében országszerte több mint kétszáz hasonló intézménynek biztosított 500 kilogrammnyi állateledelt.

Az ürömi állatotthonban, melyhez kutyaiskola is tartozik, jelenleg mintegy 50 ebet és macskát tartanak. A szervezet célja az állatok korábbi testi-lelki sérüléseinek, traumáinak kezelése is.

A miniszterelnöki táp-fuvarról szerda délután videót is közzétesznek majd Orbán Viktor közösségi oldalán – tájékoztatott a sajtófőnök.

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP