Connect with us

Kilátó

Mit üzent a magyar kormányfő az orosz elnöknek?

Vadai Ágnes írásban érdeklődött Orbán Viktortól, hogy folytatott-e megbeszélést az orosz nagykövettel, és ha igen, mit üzent általa Putyinnak.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
64 / 100

Orbán Viktor miniszterelnök március 19-én Szerbiában részt vett a Belgrád-Budapest vasútvonal elkészült szakaszának (Belgrád-Újvidék) ünnepélyes átadásán.

Mint arról a 24sedam.rs hírportál tudósított, a vonalat felavató szerelvényen mások mellett a belgrádi orosz nagykövettel Alekszandr Bocan-Harcsenkóval is együtt utazott. Minthogy egy diplomata akkor is diplomata, ha egy ünnepélyes eseményen vesz részt, ottani beszélgetéseiről azonnal jelent főnökének, ez esetben Lavrov külügyminiszternek, rajta keresztül pedig Putyin elnöknek. Aki tehát beszélt a nagykövettel, annak tudnia kellett, hogy ezúton az orosz elnöknek küld üzenetet.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke ezért írásban érdeklődött Orbán Viktortól, hogy folytatott-e megbeszélést a nagykövettel, és ha igen, mit üzent általa az orosz elnöknek.

Beszéltek-e a magyarországi választásról, annak a rendkívül kiterjedt orosz dezinformációs hálózat általi befolyásolásáról, az Oroszországgal szembeni szankciókról, netán azok kijátszásáról, vagy akár a Biden amerikai elnök napokban várható európai látogatása idejére tervezett rendkívüli NATO-csúcs előkészítéséről?

A kérdésnek különös jelentősége, hogy, mint ismeretes, uniós partnereink és NATO-szövetségeseink régóta mint a legkevésbé megbízható láncszemre tekintenek a magyar kormányra.

Vucsics és Orbán a Coko (Sólyom) szerelvényen

Szerbia számára (is) marad a jutányos gázár

Szerbia számára jutányos lesz a gázellátással kapcsolatos szerződés – erről beszélt a K1 Televíziónak adott interjújában Alekszandr Bocan-Harcsenko.

Oroszország belgrádi nagykövete elmondta, hogy az említett energiahordozó ára napról-napra változik, annak alakulását senki sem tudja megjósolni, a Szerbia számára biztosított ár és mennyiség azonban adott, mert arról a szerb és az orosz államfő már előzőleg megállapodtak. Ennek értelmében Szerbia június elsejéig 270 dolláros áron juthat 1000 köbméter gázhoz. A gáz árának további alakulásáról azonban még nem lehet beszélni, mert az energiahordozó értéke folyamatosan változik – tette hozzá a diplomata.

Vucsics: Szerbia nehéz helyzetben van

Szerbiára nagy nyomás nehezedik, hogy szankciókat vezessen be Oroszországgal szemben, mondta Alekszandar Vucsics a Prva TV vendégeként.

A szerb elnök hozzátette, nem lenne tisztességes a részéről, ha elmondaná, ki mindenki kérte Szerbiát az Oroszország elleni szankciók bevezetésére. Vucsics elmondta, hogy erről és más témákról is tárgyalt az osztrák kancellárral, és a lényeg, hogy Szerbia nagyon nehéz helyzetben van, és ez már nemcsak politikai, hanem gazdasági kérdés is.

Az Európai Tanács legutóbbi döntése nehéz helyzetbe hozta Szerbiát, és erre keresik a megoldásokat, hiszen a döntés nemcsak az olajimportra vonatkozik, hanem a finomításhoz szükséges vegyszerek importjára is.

A szerb elnök kifejtette, hogy a NIS nyersolajat importál, amiből benzint és gázolajat gyárt. Ehhez az kell, hogy a finomító működjön, pótalkatrészek, vegyszerek kellenek, amit az Európai Tanács döntése alapján nem importálhatunk. De minden raktárt zsúfolásig megtöltünk, hangsúlyozta. Olyan problémákkal szembesülünk, amelyekért nem mi vagyunk a hibásak – mondta Vucsics és kiállt Szerbia semleges álláspontja mellett

A Sólyom (Coko) 200 km/órás sebeséggel száguld Belgrád és Újvidék között

https://www.youtube.com/watch?v=SOh_DGlOqRQ

Forrás: pannonrtv.com

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP