Connect with us

Jut eszembe

Na ezt nevezzük mi ócska novembernek

Ilyen időt csak ez a november nevű szörnyűség hozhatott ránk.

Published

on

november
Illusztráció: Pixabay
Hirdetések

Nézett már ma reggel ki az ablakon? Ha még nem, erősítse meg a lelkét előtte. Zuhog, de úgy, ahogy csak novemberben esik az eső, azaz reménytelünk és szürkén. Az esőcseppek tulajdonképpen fémkockák, amik szinte kizárólag valamelyik sarkukkal “csapódnak” az arcunkba.

Márpedig semmi jóra nem számíthatunk

Délelőtt átvonul egy kiadós esőket, heves záporokat is adó csapadékmező DNY-ÉK irányban, majd délután már várhatóan csak a keleti országrészben esik számottevő eső. A csapadékzóna útját a déli és keleti térségben zivatarok is kísérhetik a nap folyamán. Erős, a délkeleti országrészben viharos lökésekkel is kísért DDK-i szél támad, ami kifejezetten enyhe levegőt szállít a térségbe: a déli országrészben +20 fok fölé várható a maximum hőmérséklet, míg északon, ahol a légmozgás is gyengébbnek ígérkezik csak pár fokkal +10 fok fölötti értékek valószínűek.

Estére mérséklődni kezd a légmozgás, eső már csak a Tiszántúl térségében valószínű.

Éjszaka a Dunántúlon, valamint a középső területeken csökken, felszakadozik a felhőzet, csapadék nem valószínű. Keleten és délen borongós idő lesz jellemző, de számottevő eső már csak a keleti, délkeleti határvidéken valószínű. A szél mérséklődik, legyengül és ÉNY-ira fordul. Párásodik a levegő, sokfelé képződhet köd.

Hirdetések
(EUMET)

Front hátán front

Csütörtökön napközben még meleg, majd éjjel már hidegfronti hatás várható. Esernyőt, vagy esőkabátot mindenképpen vigyünk magunkkal. Az erős, helyenként viharos déli, délnyugati szél fokozza az ingerlékenységet. A csapadék, a nedves levegő a szív és érrendszeri betegeket viselheti meg. Akár erősebb fejfájás is jelentkezhet a frontra érzékenyeknél. Álmosság, fáradtság érzet tompíthat bennünket. Emiatt célszerű egy-egy kávét, vagy egyéb koffein tartalmú italt elfogyasztani a frissességünk megőrzése érdekében.

Nem csak mára!

Egyes vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok is antioxidáns hatással rendelkeznek. Melyek ezek? Az A -, C-és E-vitamin, a béta-karotin, a likopin, a lutein, a szelén, a mangán és a zeaxantin. A növényekben található flavonoidok, flavonok, polifenolok és fitoösztrogének is antioxidáns hatással rendelkeznek.

Bocs, hogy semmi jóval nem szolgálhatunk!

(Republika friss!)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements