Connect with us

Jut eszembe

Napló Hungarikum 3. -Ébredj Viktorral!

Napló egy miniszterelnöki reggelről

Published

on

napló
Advanced Ads
Advanced Ads
76 / 100

Most akkor elmondanám, mitől jött rám ez a naplóírási roham. Aki olvasta Fülig Jimmy írásait ebben a műfajban, abban nyilván feltámadt a vágy, hogy ő is láttassa a valóságot az eredeti gondolatokra éhes olvasókkal. Egyebekben pedig frissen (újra) megalakult pártom, a Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók Pártja (TKK-MHP) tagsága (hitvesem) is indíttatást adott ehhez – mondván: valakinek muszáj betölteni a hiteles történelmi krónikás szerepét, hiszen a közönség ezt áhítja. (Konzultációs ívett tett közzé a párt soraiban.)

Lássuk tehát!

Pénteken reggel híranyaggal maga Orbán Viktor szolgált, amikor is  félórában megtartotta szokásos informatív prédikációját a kormányszolgálati közrádióban.

1./ Oltás! Oltás! Oltás!

A nemzet főorvosa elöljáróban – igaz, röviden – a járvány legyőzésének esélyeiről be-szélt. Amint mondta, szerinte a magyar komoly nép, megérti, hogy a pandémiát nem szabad könnyelműen kezelni. Sajnos sok zagyva oltásellenes beszéd és hír megzavarja az embereket, pedig a fertőzés ellen igazán hatásos védelmet csak az oltás nyújt, rövidesen ő maga, Orbán Viktor is megkapja majd 3.oltását. Ez volt a lényeg. A főorvos úr miniszterelnöki minőségében nem szólt arról, hogy a járvány erősödése milyen bajokkal fenyegethet az egészségügyben, az oktatásban, a gazdaságban, az emberi lelkekben. Szót sem ejtett külön állami járványellenes intézkedésekről, ámbár érvényben van a járványügyi veszélyhelyzet. A kormányzásban a pandémia kezelése mintha semmi külön figyelmet nem kapna. Emberek! Oltassátok be magatokat! Enynyi. És ha nem teszik? És ha nálunk is olyan sok lesz a beteg, mint Romániában? Az nem lehet, hogy a járvány ismét megállítja a világgazdaságot és akkor nálunk is oda a nagy nemzeti növekedés? Az autógyárak már akadoznak a chip-hiány miatt. Magukra vessenek, Magyarország a boldog sziget…

2./ Mennyi is a gáz-víz-villany ára?

Majd az EU megmondja. Elvégre – Orbán Viktor szerint – az Európai Unió emeli az energia és az energiahordozók árát, mert ez kell a klímaváltozás következményeinek kivédéséhez. „Brüsszel elbaltázta.“ (Na jó, volt-van része ebben a sötét lelkű Gyurcsány-Bajnai kormánynak is, ők voltak az ősbűnösök az egész energiamizériában.) Nagy csata volt ez ügyben, magyarok, lengyelek csehek tiltakoztak a brüsszeli tervek ellen, mert mi mindenáron meg a akarjuk őrizni a rezsicsökkentést a magyar háztartások számára – mondta a nemzet Viktora.
Nemes, szent cél ez – különösen ha tekintetbe vesszük, hogy a magyar fogyasztó alacsony világpiaci árak mellett (éppen a rezsicsökkentési humbug miatt) évekig jó drágán kapta a gázt.. Mellesleg pedig Brüsszelnek nincs árszabási hivatala, nincs energiapiaci szabályozási hatásköre, a klímaügyi döntések is közösen születnek, ha valamely tagország nem tesz keresztbe. (Magyarország rendszeresen megteszi).
Akinek elég pontos és alapos Orbán Viktor elemzése, az tapodtat se‘ lépjen tovább, de aki kíváncsi a tényekre, okokra és összefüggésekre, lapozzon a Portofolio portálra, ott részletes elemzést olvashat az európai gázválságról. Én megyek taggyűlésre, mert már nagyon száraz a torkom, és pártelnökként dolgoznom kell.

3./ Ha munka van, minden van

És mert van munka, a magyar emberek dolgoznak. És mert a magyar emberek jól dolgoznak, a gazdaság már elérte a járvány előtti teljesítményét. A miniszterelnök úr mondta. Ezért aztán adakozhatunk. Mármint hogy a kormány adakozhat. 2022. janu-ár 1-től 20 százalék körüli béremelést kapnak az ápolónők, a bölcsődei dolgozók, a szociális szférában dolgozók és a kultúrában dolgozók. Nagyon helyes! Itt volt az ideje! (És ennek révén talán elérik a létminimumot, de ez nem biztos.) Tervezik az országos minimálbér emelését is, de erről még folynak a tárgyalások. (Rendőrökről, tűzoltókról, más állami szolgálatban dolgozókról nem sok szó esett. Meglehet, őket nem érinti a mostanság 5,5 százalékos infláció. Egyébként meg nem kaphat mindenki béremelést. Hogy mikor, ki van soron, azt Orbán úr dönti el!) Ezen kívül szép summát kapnak a nyugdíjasok, a családosok, a fiatalok, csak az adó-visszatérítés és az adóelengedés 600 milliárdot tesz ki. Futja majd a költségvetésből, elvégre a gazdaság növekedése várhatóan eléri a 8 százalékot, hiszen az emberek jól dolgoznak, a kormány gazdaságpolitikája helyes. (Nem úgy mint a Gyurcsány-Bajnai kettősé, amikor az ország borzasztóan eladósodott, sőt csődbe került.)
Idáig jutván a főnök úr hallgatásában háromszor oltott nyugdíjasként ráébredtem, hogy igen rózsás a jövendőm, már ha egyéb nyavalyáim hiányos kezelése miatt nem szenderülök idő előtt jobblétre, ki kell tartanom a jövő tavaszi választásig, hogy ép elmével és társadalmi felelősséggel a haza javán leginkább munkálkodó jelöltek mellé tehessem az x-et. (További tájékozódásomban segít a adriai magánjachtok, valamint a privát- és kormány-jetek utaslistáinak és menetrendjének tanulmányozása.)

4./ Hitelből nem lehet bért emelni.

Ez olyan, mintha azt mondta volna, hogy a „nincs“-ből nem lehet jóllakni. Első helyen ez a bölcsesség nyilván a pedagógusoknak szólt, akiknek Orbán Viktor óvatosan és szőrmentén beígért valamikorra 10 százalékos emelést, minthogy ők néhány éve már kaptak emelést és ígéretet újabb emelésre. Ezt alighanem a sztrájkfenyegetés miatt tette. Hanem hát hitelből nyilván nem lehet virgonckodni. (Ilyesmit legutóbb a balfék Gyurcsány-Bajnai kormány tett.) Mert az ország vékony jégen jár, magas az ál-lamdósság: 70-80 százalékos. (Most 70 vagy 80? Mecsoda különbség!!) “Én nem akarom, hogy Magyarország belecsússzon az adórabszolgaságba. O.V.“ (Mi, többiek sem akarjuk!)
Képzeljék el a mikrofonállvány kérdésnek látszó kérdést tett fel: adott körülmények között kell-e nekünk a brüsszeli hitel?

A válasz kimerítő volt minden értelemben:

Magyarország a többi országhoz hasonlóan megegyezett Brüsszellel, hogy közösen vesznek fel hitelt, az országok pedig megkapják a rájuk eső részt. Magyarország ugyanakkor még nem kapta meg, méghozzá az „LMBTQ-lobbi miatt”, és „ez nem fair”.

„Kérdem én: mi köze van ennek a gazdasághoz? Az EU összekeveri a gazdaság-politikát a szexuálpolitikával. Az Unió túlterjeszkedik azokon a jogkörökön, amik megilletik. Ez a pénz jár nekünk, meg is fogjuk kapni. Ámde a csúszás miatt ezt a pénzt pótolni kell, ezért vett fel a kormány rekordösszegű hitelt.“ (OV.-Telex)

Szögezzünk le néhány apró, a nagyközönség által már jó ideje megismert tényt, amely kissé más megvilágításba helyezi az orbáni műfelháborodást:

 • Az uniós helyreállítási alap, amelynek fedezete az EU által közösen felvett hitel, két részből áll: vissza nem térítendő támogatásból és gyakorlatilag kamatmentes hitelből. Az első, Magyarországnak kiporciózott támogatás 2500 milliárd forint, a hitel 3400 milliárd, de a magyar kormány ez utóbbira egyelőre nem tart igényt.
 • Az Európai Parlament törvényt hozott arról, hogy az EU-tól támogatásokat csak a jogállami követelményeket teljesítő tagországok kaphatnak.
 • A magyar kormány évek óta bizonyítottan és sorozatosan megsérti a jogállami nor-mákat. A támogatást az EU azért tartja vissza, mert az Európai Bizottság nem lát ga-ranciát a pénz ellenőrzött, a megállapodott közös célok szerinti felhasználására, nem-különben a sajtó szabadságára és az igazságszolgáltatás függetlenségére. A kifizetések felfüggesztésének semmi köze az LMBTQ szervezetekhez, (amelyek aktivistái egyéb-ként nem járnak az iskolákba.)
 • A legutóbb Magyarországon járt uniós tényfeltáró delegáció megbeszélésein a homofób pedofil-törvény szóba sem került. A képviselők a jogállami követelmények érvényesülését vizsgálták, s megállapították, hogy az előző jelentés óta a helyzet romlott. Úgyhogy könnyen lehet, hogy a 4,5 milliárd euró hitelt a jó magyar kormány igenis azért vette fel, hogy a választások előtti mézesmázos ígéreteit teljesíthesse, vagyis Orbán Viktor hitelből emeli a jövedelmeket. Összekeveri a gazdaságpolitikát a választási politikával. (Ugyan vajon Orbán Viktor mikorra tervezi elküldeni a kilépési nyilatkozatot Brüsszelbe? Ott a példa: a lengyelek lassan már mennének, miután a lengyel alkotmánybíróság kimondta, hogy az uniós jogszabályok ellentétesek az ország alkotmányával.)

A mai napra ennyi bőven elég lesz! Előválasztási bosszankodós helyett inkább gurítsunk le egy sört, amúgy is ez volt a taggyűlés fő napirendi pontja.

Benaplózva

Napló Hungarikum 2. Budapest, 2021. október. 6. – „Száz vasutat! Ezeret! Csináljatok…!“

Napló Hungarikum 1. (Budapest, 2021. október 5. kedd.)

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP