Connect with us

Kilátó

Negyedmillió eurót nyert kaparós sorsjeggyel egy papírok nélküli afrikai bevándorló Belgiumban

A belga Nemzeti Lottó szerint mindenképpen kifizetik neki a nyereményt – amint lesz bankszámlája, amire elutalhatják.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
59 / 100

250 ezer eurót – átszámítva majdnem 94 millió forintot – nyert egy papírok nélküli afrikai bevándorló Belgiumban. Miután a nyereményt nem tudta felvenni a boltban, ahol a sorsjegyet vette, eltűnt, és csak most bukkant fel újra.

A belga Nemzeti Lottó szerint mindenképpen kifizetik neki a nyereményt – amint lesz bankszámlája, amire elutalhatják.

Az afrikai származású, papírok nélküli fiatal március 23-án, egy zeebrugge-i Sparban vette azt az öteurós kaparós sorsjegyet, ami a nyereményhez segítette -írja a Brussels Times.

Miután a boltok csak 2000 euróig fizethetik ki a nyereményeket, a fiatalember hiába ment vissza később az üzletbe a nyertes szelvénnyel és egy Visa-kártyával, a tulajdonos nem tudta kifizetni neki a nyereményt. Ehelyett megadta neki a Nemzeti Lottó telefonszámát – a nagyobb összegű nyereményeknél ugyanis személyesen kell bemutatni a nyertes szelvényt.

A nyertes ezután még egyszer próbálkozott, ekkor már barátaival közösen, de így sem sikerült neki a pénzt felvennie, röviddel ezután pedig eltűnt.

Az egyetlen nyom, mely alapján a belga szerencsejáték-vállalat azonosítani tudta, az a bolt biztonsági kamerájának felvétele volt róla.

A hatóságok végül a helyi pap, Fernand Maréchal segítségét kérték, aki minden egyes, a városba érkező bevándorlóról fotót készít és feljegyzi az adatait. Ekkor már tudták, ki lehet a nyertes – de tartottak tőle, hogy a szelvény rossz kezekbe került és esetleg neki is baja esett.

Végül három férfi jelentkezett a nyertes szelvénnyel – de egyikük sem egyezett a kamera felvételein látható férfival, így végül a rendőrség letartóztatta őket, a szelvényt pedig a kapitányság széfjében helyezték el.

Tartottak tőle, hogy az igazi nyertesnek baja eshetett – de végül kedden, április 12-én mégis felbukkant, épen és egészségesen egy ügyvéd társaságában.

Miután sikerült azonosítani, kikérdezték, így derült ki, hogy a férfi a belga kikötővárosban egy olyan csapat tagja volt, akik át akartak kelni a La Manche csatornán és saját bevallása szerint azért nem kért menedékjogot Belgiumban és azért nem volt hivatalos vízuma vagy tartózkodási engedélye, mert onnan tovább akart menni az Egyesült Királyságba.

A nyereményt azonban még mindig nem veheti fel: azt ugyanis csak bankszámlára, átutalással fizetik ki

Miután azonban nincsenek papírjai, belga bankszámlát sem nyithat magának. A társaság bejelentette, hogy akár külföldi számlára is kifizeti a pénzt – miután a férfi “minden kétséget kizáróan jogosult a nyereményre, papírokkal vagy azok nélkül” – de szóba jöhet az is, hogy képviselő útján vegye fel azt, vagy hogy adjon be menedékkérelmet, és így nyisson számlát magának.

Forrás: Euronews.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP