Connect with us

Jut eszembe

Nem jön mérgező kén-dioxid felhő

Sajnos KÉNtelenek vagyunk ezzel foglalkozni, mivel már több forrásból is megkaptuk, hogy egy hatalmas SO2 felhő éri el az országot.

Published

on

Hirdetések

Sajnos KÉNtelenek vagyunk ezzel foglalkozni, mivel már több forrásból is megkaptuk, hogy egy hatalmas SO2 felhő éri el az országot – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ez a bejegyzés terjed a facebookon:

“Európát a La palma-i vulkánkitörés következtében hatalmas kiterjedésű és rendkívül magas koncentrációjú kén-dioxid felhő érte el. A felhő jelenleg Spanyol-, és Franciaország egy részét és a Benelux-államokat borítja. Most éri el Németországot és a modell szerint szerda hajnalban Magyarországot. Eddig úgy tudjuk, hogy semmilyen hatóság, illetve média nem figyelmeztette az embereket az egészségügyi határértéket várhatóan meghaladó légszennyezésre. Aki teheti ne menjen a levegőre és az ablakokat tartsa mindvégig csukva.”

Terjed egy bizonyos üzenet, hogy érkezik a pusztító SO2 felhő, ami a www.windy.com SO2 CAMS előrejelzésére hivatkozik. A rémhírből pár információ kimaradt, például hogy az SO2 érték az EGÉSZ légoszlopból származik, azért ilyen szép szemléletes. A magasabb légrétegeben sokkal több az SO2, de minél alacsonyabbra megyünk annál kisebb lesz, a felszínen tehát gyakorlatilag semmit sem érzünk majd belőle.

Hirdetések
Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Ilyen időjárás várható az ünnepi hétvégén - Respublika

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements