Connect with us

Jut eszembe

Nem lignitet, hanem kriptovalutát kell bányászni!

Pénzügyi források szerint az MNB devizatartaléka áprilisról májusra alaposan megcsappant, hiába drága volt a választási kampány, egyre nagyobb lett a folyó fizetési mérleg hiánya.

Published

on

kriptovaluta
Advanced Ads
Advanced Ads

Emlékeznek még a Hét tonna dollár örökbecsű történetére? Már június derekán felidéztem, hogy Luciano bohóc kivételes képességeinek köszönhetően a magyar leleményesség kifosztotta a gaz kapitalistákat. A vígjáték szerint Zima úr hét tonna dollárt küldött haza a Magyar Nemzeti Bankba.

Mit nem adna egy ilyen szállítmányért Matolcsy György

Pénzügyi források szerint az MNB devizatartaléka áprilisról májusra alaposan megcsappant, hiába drága volt a választási kampány, egyre nagyobb lett a folyó fizetési mérleg hiánya.

Az energiaársokk okozta cserearányromlás az egyik legfőbb problémája jelenleg a magyar gazdaságnak, amit a forint is megszenved a háborús helyzetben. Az elemzők egyetértenek abban, az uniós források is kellenének ahhoz, hogy a piac megnyugodjon.

Igen az az uniós forrás, amiért Navracsics Tibor jár pávatáncot Brüsszelben, miközben a magyar Országgyűlés határozati javaslatban szólitja fel az Európai Parlamentet, hogy oszlassa fel magát. Még jó, hogy nem üzentünk hadat Strasbourgnak.

Egy szó, mint száz: égető szükség lenne a gaz unió pénzére, Varga Judit már fűt, fát ígér, csak jönne már az a pénz. Helye már biztosan van, hiszen úgy tűnik az uniós pénzből kapnának béremelést a pedagógusok, befoltoznák a költségvetésen a benzinárstop és a rezsicsökkentés okozta lyukakat, de a haderőfejlesztés is pályázik a pénzre.

Mert, ugye most kell a pénz, paripa, fegyver. Ebből a háromból momentán egyik sincs meg. Nem baj, az új hadügyminiszter úgy csinál, mintha tele lenne a kassza. Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint fel kell gyorsítani a haderőfejlesztést.

De tényleg, miből?

Miközben az energiaválság miatt meg akarják növelni a lignit kitermelést, “tonnaszámra” veszik a gázt, de nem veszik észre a kézenfekvő megoldást.

Nem szenet kell kitermelni, nem a gázkitermelést kell fokozni.

A magyarok miniszterelnökének ki kell küldenie Szijjártó Pétert egy újabb ázsiai portyára. Ezúttal nem semmire sem jó lélegeztetőgépeket, lejárt szavatosságú vakcinát kell beszerezni, hanem meg kell tölteni a szállítógépek bendőjét egy óriási számítógép-szállítmánnyal.

Nem valami bóvli kínai holmit kell beszerezni, hanem rá kell repülni a csúcs grafikus kártyával rendelkező kriptovaluta-bányászatra alkalmas gépekre.

A szállítmányt a legnagyobb titokban le kell szállítani egy Paks melletti elhagyatott gyártelepre. Még az sem baj, ha koreai akkumulátorgyárnak álcázzák az objektumot. Hétpecsétes titok mellett be kell üzemelni a titkos Nemzeti Kriptovaluta Bányát és a filléres paksi árammal meg kell kezdeni a kitermelést és Bitcoinnal, Ethereummal, Tetherrel és Polkadottal kell feltölteni az MNB kriptoszéfjét.

Dől a digitális lé!

Most azt hiszik megártott a hőség, pedig ez a pofonegyszerű megoldás nem nekem jutott eszembe. A Montana állambeli Hardin mellett áll egy 115 megawatt teljesítményű szénerőmű. 2020 végén a Marathon nevű, bitcoinbányászattal foglalkozó cég megvette és megmentette a pusztuló szénerőművet.

Az erőmű melletti kb. 8 hektáros területre több mint 30 ezer Antminer S19 típusú, kriptovaluták bányászásához használt számítógépet telepítettek, és az egész gépparkot az erőműre kötötték, ami már kizárólag a Marathon gépeit szolgálja ki.

Na, így lehet a szénből aranyat, pontosabban marathont előállítani.

A magyar Enerhash cég már ki is próbálta a módszert és az E.ON nyíregyházi erőm által termelt “felesleges” energiát bitcoin bányászatra használta. Az alapító Jogg Balázs és Jogg Dániel elsősorban adatcenterek felépítésével és megosztásával foglalkozik.

Úgyhogy a feladat adott, ahelyett, hogy a Pakson megtermelt felesleges árammal minden éjszaka kivilágítjuk a Puskás Arénát, értelmesebb lenne kripotvalutát bányászni a nemzetgazdaság számára.

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Bodo / Glimt – Dinamo Zagreb, BL-playoff

  kedd, 16 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • FC København – Trabzonspor, BL-playoff

  kedd, 16 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Rangers – PSV Eindhoven, BL-playoff

  kedd, 16 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Karabah – Viktoria Plzeň, BL-playoff

  szerda, 17 augusztus  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Dinamo Kijev – Benfica, BL-playoff

  szerda, 17 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Maccabi Haifa – Craven zvezda, BL-playoff

  szerda, 17 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Ferencvárosi TC – Shamrock Rovers, Európa Liga

  csütörtök, 18 augusztus  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • 1. FC Köln – MOL Fehérvár FC, Európa Liga

  csütörtök, 18 augusztus  20:30 DU. - 22:30 DU.

 • Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE

  péntek, 19 augusztus  20:00 DU. - 22:00 DU.

TOP