Connect with us

Lépten-nyomon

Nemes Andrea: egy negyvenegyért, negyvenegy egyért

Egy országgyűlési képviselőnek az a feladata, hogy a rá bízott térségben tudja mik a „típusproblémák”.

Published

on

Dr. Nemes Andrea és Márki-Zay Péter Oroszlányban
Advanced Ads
Advanced Ads
75 / 100

A Komárom-Esztergom megyei 3-as országgyűlési egyéni választókerületben (OEVK) az ellenzék jelöltje Dr. Nemes Andrea számolt be a kampány tapasztalatairól.

Ebben a körzetben az egykor a köznevelésért felelős államtitkár, majd a digitális oktatás tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos Czunyiné Dr. Bertalan Judit 2018-ban 50.99%-kal nyert az akkor még töredezett ellenzékkel szemben.

Czunyiné igazi politikai túlélő, nagy bukásai ellenére nem veszítette el a Fidesz bizalmát, így a kormánypárt 2022-ben is őt indítja ebben a körzetben.

Dr. Nemes Andrea a Mindenki Magyarországi Mozgalom egyesület tagja, aki az előválasztáson az MSZP és a Párbeszéd támogatásával győzte le a jobbikos Szanyi Gábort.

A jogász végzettségű Nemes a 1993-94-ben másfél évig volt gyakornok a Miniszterelnöki Hivatalban, 2006 óta ügyvédként dolgozik. Komáromban 2014 óta önkormányzati képviselő.

Nemes Andrea szorgosan járja a választókerületet, az elmúlt 2 hétben a körzet 41 településéből 39 településen találkozhattak vele az ott élők.

“Az első, nagyon fontos tapasztalat, hogy az itt élők hiányolják annak a lehetőségét, hogy elmondhassák véleményüket és közösen gondolkozhassanak a megoldási lehetőségekről.”

“A térség legtávolabbi szegletei (Ács – Várgesztes, Réde – Neszmély) egymástól ~50 km-re vannak. A 21. században 50 km távolságon belül nem szabadna jelentős különbségnek lenni az egyes települések között. Az azonban, hogy egymástól 10-15 km-re fekvő települések között akkora fejlettségbeli eltérés van, mintha az ország két távoli szegletében járnánk, ez bizony a „kézi vezérelt” területfejlesztés hibája” – írja Nemes Andrea.

Egy országgyűlési képviselőnek nem az lenne a feladata, hogy településen belül járdák építését, temetők kerítését és más kisebb horderejű fejlesztést menedzseljen. Azt a helyiek, a polgármester, a képviselők megoldanák saját költségvetésükből,

ha az állam nem vonna el minden forrást és hatáskört.

Egy országgyűlési képviselőnek az a feladata, hogy a rá bízott térségben tudja mik a „típusproblémák”, mik azok a feladatok, amik a térség dinamikus fejlődéséhez és ezáltal az itt élők jobb életminőségéhez vezetnek. Természetesen egyedi ügyek segítése is feladata, azonban nem szabad, hogy ez olyan szintre jusson, hogy bármilyen fejlesztés esetében függőségi viszonyba kerüljön az önkormányzat, vállalkozás a térség országgyűlési képviselőjével!

Czunyiné Dr. Bertalan Judit az oroszlányi Bányász Klubban. Fotó: Zentleitner Ingrid/24 óra

Czunyiné Dr. Bertalan Judit másként “dolgozza meg” a választókerületét. Ő már a Komáromot elkerülő út tervezésével is képes kampányolni, itt arról van szó, hogy a tervek szerint 2024-re készül el a komáromi elkerülő út környezetvédelmi engedélye.

Azért ez már valami. Mások egy-egy útszakasz átadásával vagy egy intézmény felújításával, rossz esetben egy-egy alapkőletétellel kampányolnak, ám Czunyinénak elég, ha a tervezett tervekről számol be.

A farsang farka rendezványen az oroszlányi Bányász Klubban Czunyiné Dr. Bertalan Judit segített az orjaleves és a toros káposzta felszolgálásában is. Kostyál Mihály oroszlányi vállalkozó egy 210 kilós sertést ajánlott fel az ünnepségre.

– Örömmel jöttem a hagyományos városi rendezvényre, a farsang farka ünnepkör egyik állomására – fogalmazott köszöntőjében Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, és minden részvevőnek jó étvágyat kívánt a disznótoroshoz.

Forrás: KEMMA.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP