Connect with us

Jut eszembe

Népszabadságsirató – Rab Lászlótól

A héten volt öt éve annak, hogy egy szombat délelőttön kinyírták a Népszabadságot

Published

on

Népszabadság
Advanced Ads
Advanced Ads
81 / 100

A héten volt öt éve annak, hogy egy szombat délelőttön kinyírták a Népszabadságot. Nem randalíroznék itt , ha a Minnerstájsz 2016. október 7-én, pénteken este nem hívatta volna föl Pecinát, az osztrák tulajdonost, s nem adta volna utasításba: „Jetzt!” 

Ki súgta meg a helikopterezést?

Erre a most-ra emlékeztünk a héten, a Népszabadság és az Index, a Magyar Nemzet bezúzása meg a Klubrádió egzecíroztatása, száműzése az internetre mind ennek a suttyó tolvaj rendszernek a bűne, ami persze nem marad következmények nélkül. Nem fogunk hozzászokni az idióta egyperces híreikhez meg a péntek reggeli infantilis rádióinterjúkhoz. Amikor majd vége lesz, szét kell zavarni a sajtót, a vitát, a versenyt megszégyenítő csürhét. Nem lesz bosszú, épp csak mindenki a helyére kerül. A bádogos bádogos lesz megint, s nem gyurcsányozó diliflepnis újságíró. Valakinek egyszer majd rendet kell tenni ebben a kuplerájban, amit a Karamella bajnoka teremtett az országban. Nem fogjuk feltámasztani a Népszabadságot, mert az már a múlt része, de nem hagyjuk, hogy a lopott pénzzel a hónuk alatt elosonjanak Azerbajdzsánba, Spanyolországba. Magyarul mondva: elő lesznek véve a befőttesgumival átkötött dollárkötegek.
A Népszabadság bezárása előtt különben az utolsó sajtómutatvány Rogán Antal helikopterezésének fotókkal illusztrált pedáns beszámolója volt. Tartja magát a városi legenda, hogy voltaképp ezért zárták be akkor, október 8-án, 8 óra 40-kor az újságot. Rájöttek, hogy valaki a belső körből kibeszélt, súgott. Megüzente, hogy hová, melyik reptérre kell menni, hogy a drága Tónit le lehessen kapni, amint dzsentritempóban repkedni kezd Szabolcsba a lagziba. Vajon megtudták-e, ki volt Geréb Ernő, amikor átvizsgálták a népszabadságos újságírók dobozait, jegyzeteit a költözés előtt álló szerkesztőségben? Politikai krimit tervező regényíróknak való téma.

Kénytelen tűrni, hogy tolvajozzák

De persze ez csak az ügy egyik része. A másik, hogy a Mini mit tudott összehozni a Népszabadság bezárása után? Tudott-e tisztességes sajtót csinálni? Hová gondolunk? Szétrombolta a bíróságok tekintélyét, nekiment a civileknek, elűzte az egyetemet Pestről, s kinyírta a színművészeti egyetemet. Nők, romák és szegények ellen kezdeményezett lejárató hadjáratot, és akkor jött Borkai, az élgúnár fideszes polgármester, aki pedig nem helikopteren, hanem a jachton dugogatta a csikólátó lánykákat. A másik főembere meztelenül mászott le az ereszcsatornán, egy harmadik gyerekpornóval foglalkozott. Rohad a televény, amelyet az akarnok hozott létre. Nem az elmúlt öt év alatt, a Népszabadság bezárása óta, hanem azóta, amióta Simicska megügyezte neki a székház árát. Hogy bányát tudjon belőle venni a tatának.

A cikk további része, sok más érdekesség mellett a Városi Kurir oldalán olvasható.

(Minden ami Respublika)

Click to comment

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Németország – Magyarország, Nemzetek Ligája

  péntek, 23 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Olszország – Anglia, Nemzetek Ligája

  péntek, 23 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • La Strada SE – Őrmező SE, BLSZ, U19

  szombat, 24 szeptember  14:30 DU. - 16:30 DU.

 • FTC-Rail Cargo Hungaria – Brest Bretagne Handball, női kézilabda BL

  szombat, 24 szeptember  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Győri Audi ETO KC – Metz Handball, női kézilabda BL

  szombat, 24 szeptember  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Csehország – Portugália

  szombat, 24 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Spanyolország – Svájc

  szombat, 24 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

TOP