Connect with us

Jut eszembe

Novák Katalin szélsőjobboldali támogatottsága

Magyarország továbbadta a stafétát és a 2018-as kisinyovi konferencia után a WCF 2019-ben Veronába látogatott, ahol felszólalt Novák Katalin is.

Published

on

Novák Katalin a 2017-es WCF-en, amit Budapesten rendeztek
Advanced Ads
Advanced Ads
89 / 100

Két évvel ezelőtt Novák Katalin hűséges pártkatona még nem is álmodhatott a köztársasági elnöki posztról. A tárca nélküli miniszter akkor még bőszen taposott, hogy megállja a helyét a pártban és a kormányban.

Mivel munkaköri leírásában a családok támogatása, segítése szerepelt, így Novák úgy gondolta, hogy ennek érdekében még az ördöggel is szövetkezni kell. Nem látotta abban semmilyen rizikót, hogy olyan “családbarát” szervezettel ápoljon bensőséges tapasztalatot, amelyet Moszkvából finanszíroznak.

Tudják, a cél szentesíti az eszközt. Hiába voltunk már túl az oroszok első Ukrajnát ért agresszíóján, a Krím félsziget bekebelezésén, akkor még

Novák olyan szélsőséges szervezetekkel dolgozott együtt, akik például részt vettek az orosz “LMBTQ propagandát” tiltó törvény megszövegezésében, akik azért lobbiztak, hogy Ugandában halálbüntetés járjon a homoszexualitásért, hogy afrikai országokban ne töröljék el a saját nemükhöz vonzódó emberek számára a börtönbüntetést, és az LMBTQ emberek jogi szintű diszkriminációjának népszerűsítéséről konferenciáznak világszerte.

A World Congress of Families-t a Human Rights Watch már 2015-ben a világ legnagyobb gyűlölet-exportőrének minősítette. A WCF egy olyan amerikai szervezet, ami a Kreml legnagyobb támogatását élvezi és milliárd dolláros támogatásokat kap orosz oligarcháktól és az orosz ortodox egyháztól.

Novák Katalin Tbiliszitől vette át a WCF zászlaját

2017. májusában a II. Budapesti Demográfiai Fórummal egyidőben tartották a WCH IX. kongresszusát Budapesten.

Ezen a dzsemborin természetesen felszólalt Orbán Viktor is

“Európában ma különböző jövőképek késhegyre menő küzdelme zajlik, és ennek a vitának az a kiindulópontja, hogy miközben körülöttünk egyre többen vannak, addig itt, Európában mi egyre kevesebben vagyunk. Eljött az ideje az egyenes beszédnek: a mi hazánk, a mi közös hazánk, Európa vesztésre áll a nagy civilizációk népesedési versenyében. Egyre kevesebb házasságból egyre kevesebb gyermek születik, ezért a népesség öregszik és fogy.”

Magyarország ma osztozik Európa népességfogyási gondjában

“Mi is rosszul állunk, nekünk is óriási fordulatot kell tennünk, hogy elérjük az ideális állapotot, hogy képesek legyünk saját magunk fenntartására. Csak két tényt idézek ide Önök elé. 1980-ban Magyarországon 10 millió 709 ezer ember élt, 2017-ben 9 millió 799 ezer. Vagyis kevesebb, mint negyven év alatt Magyarországon elfogyott majd’ egymillió ember. A külföldről jött vendégeinknek mondom, hogy ez több mint a II. világháború alatt elszenvedett teljes emberveszteségünk.”

Magyarország továbbadta a stafétát és a 2018-as kisinyovi konferencia után a WCF 2019-ben Veronába látogatott, ahol felszólalt Novák Katalin is.

Az Azonnali.hu korabeli beszámolójából tudjuk, hogy “a szervezők azt ígérték, hogy „a család szépségéről, a szeretetről” fognak elsősorban beszélgetni. Ami eddig kiszivárgott, az inkább harcos abortuszellenesség. Massimo Gandolfini, az egykori fasiszta törpepárt, a Destra (Jobboldal) volt politikusa, az abortuszellenes Family Day főszervezője már a megnyitó beszédében legyilkosozta a baloldali Demokrata Párt politikusait, amiért azok az abortuszt nem tiltanák be. A konferencia épülete előtt is megerősítette: a cél, hogy eltöröljék a legális abortuszt Olaszországban.

Novák Katalin sajtótájékoztatóján, amint arról például a katolikus Avvenire napilap beszámolt, a magyar kormány családpolitikájának „sikereit“ ismertette, amelyek például a katolikus újságot olyannyira meggyőzték, hogy „nincs is helye vitának“: az orbáni kormánypolitikának köszönhetően Novák szerint hét százalékkal növekedett meg az elmúlt tíz évben a házasságkötések száma.

Novák Katalin migránsozott

Noha családvédelminek lett a kongresszus beharangozva, az EMMI államtitkára – az olasz Open internetes portál beszámolója szerint – előadásának nagyrészében migránsozott. Novák azt tanácsolta az olasz kormánynak, amelynek több legás minisztere is jelen van Veronában, hogy vegyen példát a magyarról.

Mindazonáltal az olasz kormánykoalíció másik pártja, az Öt Csillag Mozgalom leszögezte: a veronai kongresszuson elhangzottak semmiképp sem képezhetik az olasz kormánypolitika részét.

A konferencia egyik díszvendége volt Alekszej Komov, aki a Szent Balázs Alapítványhoz kötődik: az alapítvány mögött az a Konsztantyin Malofejev áll, aki – noha az Európai Unióból ki van tiltva, itteni számláit be is fagyasztották – a szélsőjobboldali európai politikusok találkozóit szervezi. Jó kapcsolatokat ápol Le Pen Nemzeti Tömörülésével, az osztrák FPÖ-vel és a német AfD-vel.

Mint azóta kiderült Marine Le Pen pártjának a magyar MKB Bank adott tízmillió eurós kölcsönt

Novák Katalin szakmai partnerei között van a Katolikus Család és Emberi jogi Intézet (Catholic Family & Human Rights Institute, C-FAM), ami egy USA-ban nyilvántartott gyűlöletcsoport. Ők többek között az ENSZ rokkantügyi egyezménye és a nemi betegségekkel kapcsolatos felvilágosítás ellen lobbiznak: azt nehezményezik, hogy az absztinencia, azaz a szextől való tartózkodás helyett az ENSZ óvszerhasználatot népszerűsítené.

Novák együttműködik a Szabadságvédő Szövetséggel (Alliance Defending Freedom), akik nem csak az egyenlő házasság és az iskolai szexuális felvilágosítás ellen küzdöttek az USA-ban, de azért is, hogy a közép-amerikai Belizében ne helyezzék hatályon kívül azt a törvényt, ami 10 éves börtönnel bünteti azokat, akikről kiderül, hogy melegek.

Novák Katalin veszélyesen közel került olyan orosz oligarchákhoz, amerikai szélsőséges csoportokhoz és vallási fundamentalistákhoz, akik bármit képesek megtenni azért, hogy más országokban lobbizva érvényesítsék a politikai céljaikat.

A Novák Katalin által kiépített kiterjedt nemzetközi szélsőjobboldali kapcsolatok révén a Fidesz kormány importálta a stratégiáikat, retorikáikat és intézményeiket, mintájukra pedig elkezdte kiépíteni a témára szakosodott “civil” szervezeteit, amik dezinformációs kampányokkal próbálják radikalizálni a magyar társadalmat.

Forrás: azonnali.hu / budapestpride.hu

Novák Katalin ideológiai hidegháborúra készül

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP