Connect with us

Lépten-nyomon

Ókovács Szilveszter szerint bornírt hülyeség, hogy Orbán Viktor 12 évére célozgatott volna

Az Operaház főigazgatója az RTL Híradónak az esetről azt mondta: „szánt szándékkal amputálták” mondandóját.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
77 / 100

Az Operaház főigazgatója szerint senki nem gondolhatja róla komolyan, hogy ellenzéki retorikával állt elő a a nyitógálán.

Bornírt hülyeségnek tartja Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki mandátumára célozgatott volna, amikor az Opera múlt szombati nyitógáláján arról beszélt, hogy 12 év után „már tényleg mindenkinek mennie kell”.

Az eseményt a köztévé is közvetítette, és épp a díszpáholyra váltottak, ahol a kormányfő és felesége, Lévai Anikó összenézett, amikor mindez elhangzott. A gála ezen rövid részlete részlet azóta az interneten terjed: Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje is megosztotta YouTube-csatornáján.

Ókovács Szilveszter az RTL Híradónak az esetről azt mondta: „szánt szándékkal amputálták” mondandóját, valójában arról beszélt, hogy olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében még egy embernek, Lukács Miklósnak adatott meg, ő lehetett még szintén 12 évig az Opera élén.

Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni

– jelentette ki a főigazgató az RTL Híradó megkeresésére.

Ötleteket is adott, hogy miket lehetne még hasonlóan kiragadni: az esten elhangoztak Kodály Háry Jánosának részletei, amiben szerepelnek olyan mondatok, mint a „ne sanyargassa magyar népét”, „szegény vagyok, szegénynek születtem”, vagy „ó, mely sok hal van a nagy Balatonban”, ami a köztársasági elnök horgászszenvedélyének kigúnyolása lehetne.

Nagyon remélem, hogy akárki kampányol, azért eddig már nem alacsonyodik le

– tette hozzá.

De miért gondolja úgy Ókovács Szilveszter, hogy ez az idézet Áder János horgászenvedélyét gúnyolná ki? És ez miért lenne lealacsonyodás? Tényleg visszatért a Rákosi korszak és az elvtársakkal már viccelni sem lehet?

Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem

– mondta Ókovács Szilveszter.

Forrás: RTL.hu

Lévai Anikó bátor és kedves nő volt, akinek volt saját véleménye

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP