Connect with us

Jut eszembe

Orbán “rókázásáról” – avagy két mondat a miniszterelnök zsidózásaiból

Az Orbán-beszéd margójára, ha már egyszer “rókázás”!

Published

on

szamizdat
Advanced Ads
Advanced Ads
80 / 100

Van annak hátránya, hogy vagy 10 napja nem követem egyenesben a magyar politikát, csak utólag, a független média híreiből tájékozódom. Így adódott, hogy Vágó István Facebook-posztjából értesültem Orbán “rókázásáról”.

Akit érdekel, itt elolvashatja Orbán dermesztő, ugyanakkor szórakoztatóan öntelt és hibbant beszédét, amelyben azonban kifejezett gonoszságok is bőven találhatók.

Vágó István posztja:

“Orbán szerint “rókaság”, hogy az SZDSZ bakján is ült már szép, bajuszos magyar ember.” Nem értem. Vagy inkább nem akarom érteni.

“Nemzeti szatócsbolt”

Orbán kongresszusi beszédében megvolt minden, ami jelenleg a nagy “nemzeti szatócsboltban” kapható.

Hosszan, lelkesülten ígérte az aranytojást tojó, nemzeti színekben pompázó tyúk hamaros eljövetelét – persze annak föltétele, hogy a Fidesz megőrizze hatalmát. A Fidesz dolgozik, a liberálisok teljesítménye az, hogy liberálisok – ez egyszerű kiforgatása annak, amit a nacionalista magyarkodókról írt például Ady, Márai, Örkény, Orbán Ottó, Esterházy… Örülhetünk, hogy a miniszterelnök nem őrjöngött a libernyákok ellen, mint például Gogol polgármestere a Revizor végén…

Volt persze zsidózó sorosozás is

Ez az egyik legnépszerűbb árucikke a “nemzeti szatócsboltnak”. Pedig az évek óta űzött sorosozás szavatossága régen lejárt, folytatásának egyetlen “értelme”, hogy primitív, ám értő közönsége annak veszi, aminek szánják, amire romlottan is jó: nettó zsidózásnak. Mondhatni, mifelénk örökké kapós árucikk.

A sorosozást kiegészítette szintén antiszemita hangulatokat keltő emlegetése a nemzetközi hálózatnak, élén Brüsszellel, a szovjet típusú birodalom fővárosával és lakóival, az elitista bürokratákkal, a brüsszelitákkal.

E két dolgot Orbán így kapcsolta össze: “Ez itt Gyuri bácsi világa. Ez az ő hadserege.

Tartalmazza a beszéd az oltásellenes, Brüsszel kívánsága szerint politizáló – “idegen érdekeket képviselő” – “baloldal” kizárását nemcsak a hatalomból, hanem a nemzetből is.

Brüsszelitáktól az LMBTQ-lobbi-ig

Megkaptuk a mostanában elmaradhatatlan, gyermekvédelminek hazudott buzizást stb.:

“Az EU szivárványszínű árnyéka egykori önmagának.”

S volt Orbániában település, ahol megváltoztatták egy szivárványról elnevezett óvoda nevét – hiába, az LMBTQ-lobbit még azelőtt kell megállítani, hogy betennék lábukat óvodáinkba…

Istenek, isteneim! – kiáltom Bulgakovval

Jöjj el, Woland, Behemóttal és a többiekkel. Csináljatok rendet…

A beszéd végén elhangzott a szokásos kereszténykedő jóistenezés meg hajrámagyarokozás. Erről jutott eszembe: ha javasolhatnék valamit az ellenzéknek, hát azt, hagyják el a hajrámagyarokozást, az egész fideszes frazeológiát.

Ha jelmondattal akarják befejezni beszédüket, mondják például ezt:

Éljen a demokratikus IV. Magyar Köztársaság!

Hanem Orbán sosem végez félmunkát

Ha beszédében végig érezhető volt az antiszemita közönségének szóló lelkesítő üzenet, a mondanivaló kerek egészéért s a biztonság kedvéért, hogy mindenki értse, odarókázott egyet!

“A magyar politikában már minden rókaságot kipróbáltak. Emlékszünk a baloldalra átsunnyogó Tildyre, Veres Péter bajszára és csizmájára, és az SZDSZ bakján is ült már szép, bajuszos, magyar ember.”

Szinte szellemesnek mondható sunyi zsidózás ez, nem is nagyon illik az egyre közönségesebben, egyre alpáribban beszélő Orbánhoz és Fideszéhez. Némi hablattyal félig eltakarja az üzenetet, hogy az SZDSZ (úgy látszik, holtában is Orbán legyőzhetetlen ellenfele) bakján ülő szép, bajuszos, magyar emberrel fölfedje mondanivalójának, szándékának egész moslékságát.

Gondolom, hálás közönsége értékelte is ezt a rókázást: képzelem, milyen viháncolást, féktelen röhögést és milyen hatalmas tapsvihart aratott vele a Vezér…

Magyarország szinte teljesen Orbániává züllött

Nincs senki, aki hatásosan számon kérné Orbánon a nagyjából 1994 óta egyre intenzívebben űzött zsidózást és a vele rokon üzeneteket: a migráncsozást, a buzizást, a komcsizást, hasonlókat.

A “parlamentben” sincs senki, aki egy pillanatra megfeledkezve önmagáról nyersen elküldené e dumáért a “miniszterelnököt” oda, ahová való…

Orbánt és pártját már régen egészségügyi karanténba kellett volna helyezni

A mai Európában – amely, mint megtudtuk, “szivárványszínű árnyéka egykori önmagának” – az orbánihoz hasonló szövegek csak a politika trágyadombjáról szűrődnek be. Ám még sincs senki, aki kimondaná: ezzel az emberrel nem állunk szóba, nem fogadhatjuk el, hogy az EU-tag Magyarországnak ilyen ember lehet a vezetője.

Orbánt és pártját már régen egészségügyi karanténba kellett volna helyezni. Bár, ha meggondolom, már 2006-ért föl kellett volna oszlatni. Nem a zsidózásért – demokráciákban ugyan szalonképtelen lesz tőle az ember, de eltűrik a szemétdombon -2010 óta pedig a zsidózás stb. fedezékében elkövetett államcsínyért és szakadatlan döbrögis rablásaiért.

Nem hiszem, hogy európai értelemben vett demokrácia lehet olyan ország, amelyben a politika centrumában maradhat a Fidesz.

Hasonló

Click to comment

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Bodo / Glimt – Dinamo Zagreb, BL-playoff

  kedd, 16 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • FC København – Trabzonspor, BL-playoff

  kedd, 16 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Rangers – PSV Eindhoven, BL-playoff

  kedd, 16 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Karabah – Viktoria Plzeň, BL-playoff

  szerda, 17 augusztus  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Dinamo Kijev – Benfica, BL-playoff

  szerda, 17 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Maccabi Haifa – Craven zvezda, BL-playoff

  szerda, 17 augusztus  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Ferencvárosi TC – Shamrock Rovers, Európa Liga

  csütörtök, 18 augusztus  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • 1. FC Köln – MOL Fehérvár FC, Európa Liga

  csütörtök, 18 augusztus  20:30 DU. - 22:30 DU.

 • Puskás Akadémia FC-Kecskeméti TE

  péntek, 19 augusztus  20:00 DU. - 22:00 DU.

TOP