Connect with us

Voks 2022

Orbán Viktor: A baloldal veszélybe sodorja az ország energiaellátását

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
65 / 100

Ma reggel Orbán Viktor belehazudta a rádió mikrofonjába, hogy nem tudunk mit tenni, nekünk nincs tengerünk, ezért nem tudjuk fogadni a folyékony gázt (LNG) szállító amerikai tankhajókat.

A kormányfő decemberi nemzetközi sajtótájékozatótján arról beszélt, hogy “a magyar kormánynak továbbra is célja, hogy a 4,5 milliárd köbméteres orosz szerződésen felül évi 1-1,5 milliárd köbméternyi LNG-t is be tudjon szerezni a horvát LNG-terminál felől.”

Tehát lenne lehetőség folyékony gáz beszerzésére, de éppen a horvátokkal is vitában állunk, erről Orbán február 27-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén azt mondta, hogy “a románok által kitermelt gázt Magyarországon keresztül elérhetővé kell tenni Magyarország számára, és mindenképpen fontos, hogy az Északi Áramlat ikertestvére, amit régen délinek hívtak, most Török Áramlatnak hívnak, ami Ukrajna elkerülésével szállít orosz gázt Európába, megépüljön, és Magyarországon keresztül haladjon. Ha ez mind bekövetkezik, plusz még a szlovénokkal meg tudunk állapodni, és közel vagyunk ehhez, hogy Olaszország irányába is a gázvezetéket megépítjük, akkor az olasz LNG-terminálokat el tudjuk érni, és függetlenül a horvátokkal való huzakodástól, hogy végül is mi lesz az ő termináljukkal, el tudunk érni a Földközi-tengeren csővezeték segítségével LNG-energiaforrást Magyarország számára.”

Nem róhatjuk fel az ukrán elnöknek, hogy másokat bele akar rángatni a háborúba, hiszen ez az ő érdeke, erről nincs is vitánk vele. A vitánk a baloldallal van, amely ezt hagyni akarja és ezzel veszélybe sodorja az ország energiaellátását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint vannak országok, amelyeknek úgy alakult a történelme, hogy évekbe telne, hogy le tudjon válni az orosz rendszerről. Ilyen Németország, Ausztria, Bulgária vagy Magyarország is. Azt kell megérteni, hogy a magyar gazdaság egész egyszerűen nem működhet ilyen energiaforrások nélkül – tette hozzá a miniszterelnök.

Magyarország ezért ki fog tartani a saját álláspontja mellett

A baj a baloldallal van, amely a háttérben már megkötötte az alkuját az ukránokkal és ha ők nyernének a választáson vasárnap – amit nem lehet kizárni, hiszen ez nem egy lefutott választás –, akkor azonnal megindulna a fegyverszállítás Ukrajnába, másfelől elzárnák az Oroszországból érkező olajat és gázt és ezzel tönkretennék Magyarországot – mondta Orbán Viktor.

Szavazzunk a békére! – így fejezte be (ön)interjúját Orbán Viktor.

Forrás: Kossuth Rádió

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP