Connect with us

Lépten-nyomon

Orbán Viktor: A választás tétje Gyurcsány visszatérése

A miniszterelnök kiemelte: senki ne tévesszen célt, a választás tétje Gyurcsány visszatérése.

Published

on

Fotó: facebook.com/orbanviktor
Advanced Ads
Advanced Ads
73 / 100

Megtartotta beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP kihelyezett, zárt frakcióülésén Balatonfüreden.

A választás tétje Gyurcsány visszatérése, április 3-a után a Gyurcsány-korszak akar visszatérni. Azért kell mindenkinek küzdenie, hogy a baloldal ne kerüljön újra hatalomra – nyomatékosította a balatonfüredi zárt ülésen beszédében Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke kiemelte, 

a baloldalon Gyurcsány a főnök, övé a legerősebb párt, jelöltjük is a Gyurcsány-korszak bukott politikáját képviseli.

Az évértékelőn tapasztalt harci kedv a Magyar Nemzet informátorai szerint még magasabb fokozatba kapcsolt, az elnök személyéből fakadó lendület minden képviselőre nagy hatást gyakorolt.

Nem véletlen a nagy vehemencia, a miniszterelnök szerint Magyarország sorsa a tét

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) beszédet mond a Fidesz-KDNP közös frakcióülésén Balatonfüreden. Az asztalnál Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője és Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója (b-j). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A hétvégén megismert eredmények ez alkalommal is elhangoztak, a beszédből azonban nem maradhatott ki a gyermekvédelmi törvény kérdése sem. Orbán Viktornak határozott véleménye van a kérdésben, szerinte

a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni támadások akkor gyorsultak fel, amikor ez a két ország fellépett az LMBTQ-lobbi ellen.

A Fidesz elnöke kijelentette: ma Magyarországon egy gyermekvédelmi törvény van hatályban, ez a törvény védi a magyar gyermekeket és a magyar családokat, és kitiltja a szexuális propagandát az óvodákból, az iskolákból. Elhangzottak a már sokszor hangsúlyozott mondatok is: senki nem szólhat bele a gyermekek szexuális nevelésébe, ez Magyarországon csak és kizárólag a szülők joga. 

Ezt a fontos törvényt támadta ma meg az Európai Unió Brüsszeli Bizottsága, ezért indítottak kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen,

“mert azt akarják, hogy ezt a törvényt azonnal vonja vissza a parlament”

A miniszterelnök szerint óriási a nyomás, Brüsszel ezért fenyegetőzik pénzmegvonással és büntetéssel nap mint nap. Hangsúlyozta, ha ennek a nyomásnak engednek, szabaddá válik az út a gyermekekre irányuló szexuális propaganda és az LMBTQ-aktivisták előtt.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP közös frakcióülésén Balatonfüreden. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor felidézte, hogy hét évvel ezelőtt a bevándorlási válságban egyedül Magyarország találta meg a megoldást a problémára, kerítést építettek. Úgy fogalmazott, mikor eljött az idő, előrementek és megvédték a határokat.

A kormányfő szerint most ismét itt az idő, hogy újra előremenjenek és megvédjék a magyar gyermekeket. Arra számít, hogy a népszavazás és a választás után Brüsszel engedni kényszerül, ahogyan engednie kellett a migráció kérdésében is, hiszen a magyar emberek akarata egyértelmű volt.

Beszéde végén Orbán Viktor munkára szólította a képviselőket és kiemelte, a trehányságot és nemtörődömséget senkinek sem nézik el.

Véleménye szerint a győzelemre a Fidesz–KDNP az esélyes, de ezt az esélyt üstökön kell ragadni, és a munkát 110 százalékosan el kell végezni.

Forrás: Magyar Nemzet

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP