Connect with us

Lépten-nyomon

Orbán Viktor: betonszilárdságú biztonságunk van, tehát Magyarországot baj nem érheti

“…a saját magunk marhaságától meg butaságától nincs olyan NATO, amely meg tudna bennünket védeni.”

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
57 / 100

Az ukrajnai fegyveres konfliktust magyar szemüvegen keresztül kell nézni, mert a legfontosabbb a magyarok békéje és biztonsága – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Nem kell várni senkire, a menekültek ellátása a mi dolgunk – szögezte le Orbán Viktor a műsorban. Hozzátette: ha Brüsszelre várnánk, akkor súlyos állapotok alakulnának ki a határon. Úgy értékelt: ha beszélni kell, akkor Brüsszelre mindig lehet számítani, de ha cselekvésről van szó, akkor a nemzetállamokra lehet számítani.

“…ha beszélni kell, akkor Brüsszelre mindig lehet számítani. Ha cselekvésről van szó, akkor meg a nemzetállamokra lehet számítani. Tehát én nem tudom Önnek megmondani, hogy mi a Jóistent csinálnak Brüsszelben, és hogy mire várnak, meg hogy mikor adnak majd bárkinek pénzt, de ha erre várnánk, akkor súlyos állapotok alakulnának ki a magyar határnál. Nem kell várni senkire, különösen nem rájuk. Ez a mi ügyünk, ez a mi bajunk, ez a mi problémánk, ezt nekünk kell megoldani, és Magyarország meg is fogja oldani. Ha méltóztatnak menetközben mégis fölébredni és adni támogatást, akkor köszönjük, de hát évek óta védjük délen a határt, egy fillért nem adtak a kerítésre, egy fillért nem adtak a migrációs nyomás miatt Magyarországnak, szóval hagyjuk is ezt inkább, aztán oldjuk meg mi ezeket a problémákat.”

Hangsúlyozta: mindenkit, akit Magyarország befogad, a magyarokkal azonos módon kezelnek, a magyar munkanélküliekhez hasonlóan három hónapig kapnak ellátmányt, de ahogy három hónap után a magyaroknak is el kell menni közmunkára vagy piaci munkára, úgy az ide érkező külföldiekkel sem lesz másképpen. Aki itt marad, annak valahogyan el kell foglalni a helyét a mi életünkben.

A kormányfő arra a felvetésre reagálva, hogy eddig 140 ezer ember érkezett a határátkelőhelyeken Magyarországra, úgy értékelt: még többen is jönnek majd, mert amit most látunk, az ennek a válságnak az eleje. Felhívta a figyelmet: ha Kárpátalja katonai területté válna, az onnan érkezők száma hirtelen sokszorosára növekedne. Közölte: a harmadik országból érkezőket – így például kínai, nigériai és indiai diákokat – Budapestre szállítják, és ők onnan repülőgéppel visszatérnek a saját országukba.

A NATO akkor véd meg bennünket, ha mi is készen állunk arra, hogy megvédjük magunkat

“Ezért nekünk egy haderőfejlesztést kellett indítani néhány évvel ezelőtt. Magyarország egy magyar ország, az azt jelenti, hogy mindig mindenről vita van, arról is, amiről nem kéne. Erről is volt, de itt szilárdnak kell lenni, sziklaszilárdnak kell lenni, mert ha a fölkészülést egy ilyen konfliktusra nem kezded meg időben, később már nem tudod pótolni. Az elvesztegetett éveket nem lehet később pótolni, mert egy hadiipart fölfejleszteni, egy hadsereget fölfejleszteni, egy ország gondolkodásában ennek kialakítani a helyét nem egy-két év, hanem bizony sok hosszú esztendő.”

Már elég erősek vagyunk ahhoz, hogy mi magunk meg a szövetségeseink együtt garantálni tudjuk Magyarország biztonságát

“Betonszilárdságú biztonságunk van, tehát Magyarországot baj nem érheti. Egy esetben lehet baj, hogyha a józan eszünket elveszítjük, és belesodródunk ebbe a háborúba; akkor baj lesz, mert attól a saját magunk marhaságától meg butaságától nincs olyan NATO, amely meg tudna bennünket védeni.”

És úgy látom, hogy a baloldal a háború oldalán áll, akkor is, hogyha ezt nem tudja,

“mert amit ők mondanak, és amit ők akarnak, az belesodor, belevisz bennünket a háborúba. Katonát küldeni azt jelenti, hogy részesei leszünk egy háborúnak. Fegyvert küldeni azt jelenti, hogy akinek szállítunk, az lehet, hogy majd örülni fog, de akivel szemben azt a fegyvert használják, annak mi ellenségei leszünk, a Jóisten tudja pontosan, milyen hosszú évekig. Átszállítani fegyvert Magyarországon, mondjuk, be, Kárpátaljára és katonai célponttá alakítani Kárpátalján az éppen haladó konvojt egy olyan helyen, ahol még nincs is háború, azt jelenti, hogy mi vittük oda, mi provokáltuk oda a háborút. Észnél kell lenni, nem lehet össze-vissza beszélni, nem lehet össze-vissza javaslatokat tenni, és nem lehet a nyugati barátainknak szívességet tenni egy-egy nyilatkozattal. Ez nem ennek az ideje. Itt most Magyarország érdekei mellett kell kiállni. Most nem amerikai szemmel kell nézni ezt a konfliktust meg nem francia meg nem német szemüvegen keresztül, ezt magyar szemmel kell nézni. És magyar szemmel nézve ebben a konfliktusban a legfontosabb a magyarok békéje és biztonsága. Ehhez ki kell maradni a háborúból, és ezért a baloldalnak a háborúba sodródó vagy oda bennünket besodró javaslatainak vagy kezdeményezéseinek ellen kell tudni állni, el kell engedni a fülünk mellett, vagy határozottan ellent kell mondani.”

Forrás: MTI/kormany.hu

1 Comment

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP