Connect with us

Jut eszembe

Orbán Viktor: Haza csak ott van, hol jog is van

Az Alkotmánybíróság szerint a magyaroknak joguk van saját hazájukhoz.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

A magyar miniszterelnök évek óta szereptévesztésben van. Egyfelől hajlamos a “mi magyarok” szlogen kisajátításával minden magyar nevében beszélni, miközben a választási matematika szerint legfeljebb két és fél millió választópolgár szavazott a kormányzópártra.

Magyarul a “mi magyarok” másik kétharmada Orbán ellen szavazott és nagyjából semmiben nem ért egyet a kormányfővel. A kormányfő másik állandó tévképzete, hogy a médiában még mindig liberális túlsúly van, miközben a Orbán fegyverhordozói már a magyar médiumok négyötödét megszerezték.

És akkor még nem beszéltük a 90 milliárd forintból fenntartott közmédiáról, ahol a Kossuth rádió frekvenciáján minden péntek reggel oszthatja az észt.

Mindennek ellenére Orbán szorgalmasan körmöli a saját maga által szerkesztett “szamizdatot”, amit közzétesz a kormany.hu-n, és kiadja az Országos Sajtószolgálat is.

Orbán, aki magát “utcai harcosnak” és a kommunisták ellen harcoló ellenzékinek szereti beállítani 11 év kormányzás után szorgosan írja “szamizdatjait”.

A szamizdat kifejezés orosz eredetű betűszó

A Гослитиздат [Goszlityizdat] (Állami Irodalmi Kiadó), Политиздат [Polityizdat] (Politikai Kiadó) és más hasonló, hivatalos kiadások mintájára alkotta Nyikolaj Glazkov orosz költő az 1940-es években a cам [szam] (ön-, saját) és az издательство [izdatyelsztvo] (kiadás) szavakból. A kifejezés arra utal, hogy a szerző saját maga adta ki az írását, vagyis nem kérte a cenzúrahatóság engedélyét.

Magyarországon klasszikus szamizdat volt a Beszélő.

A hivatalban lévő magyar miniszterelnök azonban úgy érzi, hogy neki 2021-ben saját magának kell kiadnia saját magát. Persze ebben az “önkiadásban” már semmi kockázat sincs és valljuk be nem sok értelme van.

De legyünk elnézőek, hiszen főhősünk a Karmelita kolostor könyvtárszobájának félhomy lyábana szorgalmasan körmöli a “szamizdatokat” saját magának.

A hétfőn megjelentett 15. kiadás az Európai Bíróság ítéletével foglalkozik

Az Európai Bíróság ítéletével arra kötelezte Magyarországot, hogy ellentétben az Alaptörvény szabályaival engedje be azokat a migránsokat, akiket eddig a kerítés és a magyar határőrök feltartóztattak.

Határőreink nem engedték, hogy a migránsok belépjenek. Ha ezt jogellenesen megtették, nem maradhattak Magyarország területén. Menedékjog iránti kérelmük elbírálását Magyarországon kívül kellett kezdeményezniük.

Természetesen Orbán már az Altománybíróság idevonatkozó határozatát elemzi.

A kormányfő olvasatában “az Alkotmánybíróság határozata a feje tetejéről a talpára állítja vissza az emberi jogok rendszerét.”

“A magyar államnak kötelessége megakadályozni az önazonosság jelentős sérelmét – akkor is, ha ez az Európai Bíróság döntése, vagy az uniós hatáskörgyakorlás hiányosságai miatt következik be. Az nem fordulhat elő, hogy a Magyarországon élők hagyományos társadalmi környezete demokratikus felhatalmazás és állami ellenőrzés nélkül változzon meg.”

Orbán szerint “Haza csak ott van, hol jog is van. Az Alkotmánybíróság szerint pedig a magyaroknak joguk van saját hazájukhoz.”

Ez ám a fából vaskarika. Orbán mondandójának lényege, hogy hozhat bármilyen ítéletet az Európai Bíróság, az a a magyar kormányt nem érdekli. A miniszterelnök úgy gondolja az EB ítéletét überelni lehet egy Ab határozattal.

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, FP3

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:00 DU.

 • Franciaország – Görögország, női vízilabda-világbajnokság, a 7. helyért

  szombat, 2 július  13:00 DU. - 14:30 DU.

 • Olaszország – Hollandia, női vízilabdavilágbajnokság, bronzmérkőzés

  szombat, 2 július  14:30 DU. - 16:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj, QP

  szombat, 2 július  16:00 DU. - 17:00 DU.

 • Ausztrália – Spanyolország, női vízilabda-világbajnokság, az 5. helyért

  szombat, 2 július  17:00 DU. - 18:30 DU.

 • Magyarország – Egyesült Államok, női vízilabda-világbajnokság, döntő

  szombat, 2 július  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

TOP