Connect with us

Lépten-nyomon

Orbán Viktor “zöldre akarja festeni”

A kormány utasítsa el az uniós energetikai taxonómiarendelet-tervezetet!

Published

on

Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika társelnöke
Advanced Ads
Advanced Ads

Az LMP arra szólította fel a magyar kormányt és az EP-képviselőket, hogy utasítsák el az Európai Bizottság energetikai taxonómiarendeletéről szóló tervezetet.

Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján magyarázatként elmondta, hogy az elképzelés szerint fenntarthatónak minősülnének azok a 2030 előtti földgázberuházások, amelyek szén-dioxid-kibocsátása egy meghatározott szint alatt marad.

Ugyancsak fenntarthatónak számítanának azok az atomprojektek, amelyek 2045 előtt megkapják a létesítési engedélyt és nem okoznak jelentős környezeti károsodást – tette hozzá.

A képviselő kijelentette: ez a rendelet ellehetetlenítené az EU klímacéljának teljesítését és a megújuló energiaforrásokra történő átállást.

A földgáz és az atomenergia nem fenntartható technológia, a bátorításuk helyett a kivezetésükön kellene dolgozni. Tanulmányok és külföldi példák sora bizonyítja, hogy a villamosenergia-ellátást atomenergia nélkül is biztonságosan meg lehet oldani, a 2030-as évekre pedig a földgázt is helyettesíteni lehet megújuló forrásokkal – érvelt.

A rendelettervezett az európai atomlobbi “nyomásának, nyomulásának eredménye, amiben sajnos a magyar kormány is nagy erőkkel vett részt” – állította Schmuck Erzsébet. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök “zöldre akarja festeni” a földgáz használatát és az atomenergiát.

(MTI)

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP