Connect with us

Jut eszembe

Orbánia náci típusú “népszavazásra” készül

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

Ez a náci típusú “népszavazás” nemcsak Orbánia, hanem az EU szégyene is lesz. És  mégis , megcsinálhatja anélkül, hogy itthon, vagy az EU-ban igazi botrány lenne belőle. 

Kit másol Orbán?

A Fidesz-uralomnak volt már néhány olyan lépése, amely hol a nácikat, hol a bolsikat, hol pedig mindkettőt az ember eszébe juttatta – elegendő a mindenestül mocskos, zsidózó Soros-kampányra utalni. De a “gyermekvédelminek” hazudott “törvény” után az Orbán kezdeményezte “népszavazás” szerintem meghökkentően nyíltan másolja a náci hecckampányokat. Bár, ha belegondolok, ilyen hecckampányokkal élünk együtt évtizednél hosszabb ideje. S ami igazából elborzasztó: Soros-ügyben legalább voltak néhányan, akik náci hecckampányról beszéltek – de a “gyermekvédelem” dolgában szinte általános az eufémizmus: legjobb esetben is “erkölcsi elmebajnak”, hasonlóknak nevezik a dolgot.

Azt, aminek egyszerű, világos és kétségbevonhatatlanul érvényes minősítése van: náci

És van még valami, ami megdöbbentő, megbotránkoztató: az, hogy a különböző, egymást követő és közpénzen folytatott uszító hecckampányok a bűnüldöző szervek, a Kúria és az “alkotmánybíróság” szeme láttára, azok teljes passzivitásától, gyakran pedig aktív támogatásától kísérve zajlottak, zajlanak.

Márki-Zay szerint Orbán fasiszta pártállamot épít. Szerintem az “építés” nagyjából befejeződött. Kiépült egy olyan állami-hatalmi struktúra, amely általában – néhány nagyon megjegyzendő és megbecsülendő kivételtől eltekintve – készségesen vagy akarva-akaratlanul, de kiszolgálja a Fidesz legaljasabb törekvéseit, legalábbis eltűri akár bűncselekményeit is.

És ami a retorikát illeti

A fideszes “média”, az egyértelműen tudatosan használt heccsajtó, amely jellegadó, gyűlölködőn uszító írásaiban, műsoraiban egyszerűen és világosan nácinak-bolsinak nevezendő.

Minderre példa napjainkban a “gyermekvédelminek” hazudott törvény, az arra épülő, Orbán kezdeményezte és lényegében ellenzéki beleegyezéssel(!) előkészített “népszavazás”, és az egész műsort meghatározó hazug, förtelmes LMBTQ-ellenes állami propaganda. Mert nem Volner többséggel elfogadott javaslata az érdekes, hanem Szabó Tímeáé, anelyet egyhangúlag(!) támogatott a parlament: az is utat nyit a parlamenti választással együtt megtartható “népszavazásnak”, s azzal együtt az esetleges fideszes választási győzelemnek… S mindezt a Karácsony kezdeményezte népszavazás remélt, de be aligha teljesülő sikeréért…

Ez a fideszes műsor mindenben a leggyalázatosabb mintákat követi

Értelmes ember számára szembetűnő a “probléma” kreált volta. Ebben az ügyben is éjjel-nappal működik az állami szinten űzött fideszes uszítás, amely nem mellékesen megrágalmazza az egész magyar oktatási rendszert. És megvan az a kényszerképzetektől béklyózott, mindenre uszuló tömeg, amely megad(hat)ja a Fidesznek szükséges támogatást.

A korábbi hecckampányok mintáit követve, azokat “tökéletesítve” az uszítás lényegében védtelen, kiszolgáltatott, rejtőzködni kénytelen csoportok ellen irányul – olyanok ellen, amelyek napjainkban éppen emancipációjukért küzde(né)nek. A “gyermekvédelminek” hazudott “törvénnyel” a fideszes állam a pedofília gyanújába keveri őket. Miközben ha gyermekeink védelemre szorulnak, hát éppen a Fidesztől kellene megvédeni őket! Nem érzem túlzásnak: ahogy a Soros-kampány, úgy ez a minősíthetetlen – vagy nagyon is minősíthető: náci! – uszítás is ku-klux-klanos őrületbe akarja kergetni az erre hajlamos embereket, akik lélektani szempontból tökéletesen ki vannak szolgáltatva a Fidesznek. Jelentős részük szegény, márpedig egy francia aforizma szerint a szegénység kisebbíti a bűnt… De a jól élő, elszánt gazemberek bűne gyalázatos és megbocsáthatatlan.

Az 1969-es német film, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban jut eszembe: az mutatta meg, hogyan élnek tovább többé-kevésbé demokratikus országban is bizonyos náci hagyományok, akár “ártatlan” emberekben. Orbánia “demokráciája” pedig régóta csak Patyomkin-demokrácia.

Iszonyodom.

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Southampton – Liverpool

  kedd, 17 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Genesy OSC-Újbuda – FTC-Telekom Waterpolo, férfi vízilabda ob I, döntő, 2. mérkőzés

  szerda, 18 május  18:30 DU. - 20:00 DU.

 • Aalborg Handbold – Telekom Veszprém, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Lomza Vive Kielce – Montpellier HB, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Eintracht Frankfurt – Rangers, Európa Liga, döntő

  szerda, 18 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Barca – SG Flensburg-Handewitt, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Everton – Crystal Palace

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • THW Kiel – PSG Handball, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Aston Villa – Burnley

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Chelsea – Leicester City

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Mosonmagyaróvári KC – Alba Fehérvár KC, női kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • NEKA – Telekom Veszprém, férfi kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC, női kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:30 DU. - 20:30 DU.

 • Ferencvárosi TC – Sport36-Komló, férfi kézilabda NB I

  péntek, 20 május  18:30 DU. - 20:30 DU.

TOP