Connect with us

Jut eszembe

Orbánia náci típusú “népszavazásra” készül

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

Ez a náci típusú “népszavazás” nemcsak Orbánia, hanem az EU szégyene is lesz. És  mégis , megcsinálhatja anélkül, hogy itthon, vagy az EU-ban igazi botrány lenne belőle. 

Kit másol Orbán?

A Fidesz-uralomnak volt már néhány olyan lépése, amely hol a nácikat, hol a bolsikat, hol pedig mindkettőt az ember eszébe juttatta – elegendő a mindenestül mocskos, zsidózó Soros-kampányra utalni. De a “gyermekvédelminek” hazudott “törvény” után az Orbán kezdeményezte “népszavazás” szerintem meghökkentően nyíltan másolja a náci hecckampányokat. Bár, ha belegondolok, ilyen hecckampányokkal élünk együtt évtizednél hosszabb ideje. S ami igazából elborzasztó: Soros-ügyben legalább voltak néhányan, akik náci hecckampányról beszéltek – de a “gyermekvédelem” dolgában szinte általános az eufémizmus: legjobb esetben is “erkölcsi elmebajnak”, hasonlóknak nevezik a dolgot.

Azt, aminek egyszerű, világos és kétségbevonhatatlanul érvényes minősítése van: náci

És van még valami, ami megdöbbentő, megbotránkoztató: az, hogy a különböző, egymást követő és közpénzen folytatott uszító hecckampányok a bűnüldöző szervek, a Kúria és az “alkotmánybíróság” szeme láttára, azok teljes passzivitásától, gyakran pedig aktív támogatásától kísérve zajlottak, zajlanak.

Márki-Zay szerint Orbán fasiszta pártállamot épít. Szerintem az “építés” nagyjából befejeződött. Kiépült egy olyan állami-hatalmi struktúra, amely általában – néhány nagyon megjegyzendő és megbecsülendő kivételtől eltekintve – készségesen vagy akarva-akaratlanul, de kiszolgálja a Fidesz legaljasabb törekvéseit, legalábbis eltűri akár bűncselekményeit is.

És ami a retorikát illeti

A fideszes “média”, az egyértelműen tudatosan használt heccsajtó, amely jellegadó, gyűlölködőn uszító írásaiban, műsoraiban egyszerűen és világosan nácinak-bolsinak nevezendő.

Minderre példa napjainkban a “gyermekvédelminek” hazudott törvény, az arra épülő, Orbán kezdeményezte és lényegében ellenzéki beleegyezéssel(!) előkészített “népszavazás”, és az egész műsort meghatározó hazug, förtelmes LMBTQ-ellenes állami propaganda. Mert nem Volner többséggel elfogadott javaslata az érdekes, hanem Szabó Tímeáé, anelyet egyhangúlag(!) támogatott a parlament: az is utat nyit a parlamenti választással együtt megtartható “népszavazásnak”, s azzal együtt az esetleges fideszes választási győzelemnek… S mindezt a Karácsony kezdeményezte népszavazás remélt, de be aligha teljesülő sikeréért…

Ez a fideszes műsor mindenben a leggyalázatosabb mintákat követi

Értelmes ember számára szembetűnő a “probléma” kreált volta. Ebben az ügyben is éjjel-nappal működik az állami szinten űzött fideszes uszítás, amely nem mellékesen megrágalmazza az egész magyar oktatási rendszert. És megvan az a kényszerképzetektől béklyózott, mindenre uszuló tömeg, amely megad(hat)ja a Fidesznek szükséges támogatást.

A korábbi hecckampányok mintáit követve, azokat “tökéletesítve” az uszítás lényegében védtelen, kiszolgáltatott, rejtőzködni kénytelen csoportok ellen irányul – olyanok ellen, amelyek napjainkban éppen emancipációjukért küzde(né)nek. A “gyermekvédelminek” hazudott “törvénnyel” a fideszes állam a pedofília gyanújába keveri őket. Miközben ha gyermekeink védelemre szorulnak, hát éppen a Fidesztől kellene megvédeni őket! Nem érzem túlzásnak: ahogy a Soros-kampány, úgy ez a minősíthetetlen – vagy nagyon is minősíthető: náci! – uszítás is ku-klux-klanos őrületbe akarja kergetni az erre hajlamos embereket, akik lélektani szempontból tökéletesen ki vannak szolgáltatva a Fidesznek. Jelentős részük szegény, márpedig egy francia aforizma szerint a szegénység kisebbíti a bűnt… De a jól élő, elszánt gazemberek bűne gyalázatos és megbocsáthatatlan.

Az 1969-es német film, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban jut eszembe: az mutatta meg, hogyan élnek tovább többé-kevésbé demokratikus országban is bizonyos náci hagyományok, akár “ártatlan” emberekben. Orbánia “demokráciája” pedig régóta csak Patyomkin-demokrácia.

Iszonyodom.

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC

  péntek, 30 szeptember  20:00 DU. - 22:00 DU.

 • Bayern München – Bayer Leverkusen

  péntek, 30 szeptember  20:30 DU. - 22:30 DU.

 • Athletic Bilbao – Almería

  péntek, 30 szeptember  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Kisvárda Master Good-Újpest FC

  szombat, 1 október  14:30 DU. - 16:30 DU.

 • Debreceni VSC-Budapest Honvéd

  szombat, 1 október  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • Budapesti Honvéd Sportegyesület-Falco KC Szombathely, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Kometa Kaposvári KK-Szolnoki Olajbányász, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • MVM-OSE Lions - Egis Körmend, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Sopron KC-DEAC, férfi kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • VBW CEKK Cegléd-Sopron Basket, női kosárlabda NB I

  szombat, 1 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Pick Szeged-Ferencvárosi TC, férfi kézilabda NB I

  szombat, 1 október  19:30 DU. - 21:30 DU.

 • Vasas FC-Zalaegerszeg

  szombat, 1 október  19:30 DU. - 21:30 DU.

 • Corona Brasov – SC Csíkszereda, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  16:30 DU. - 18:30 DU.

 • Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC

  vasárnap, 2 október  16:30 DU. - 18:30 DU.

 • Dunaújvárosi Acélbikák - FTC-Telekom, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  17:00 DU. - 19:00 DU.

 • FEHA19-UTE, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  17:30 DU. - 19:30 DU.

 • Budapest JAHC – DEAC, jégkorong Erste Liga

  vasárnap, 2 október  17:40 DU. - 19:40 DU.

 • BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós - SERCO UNI Győr, női kosárlabda NB I

  vasárnap, 2 október  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC

  vasárnap, 2 október  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP