Connect with us

Lépten-nyomon

Orosz Anna is átveszi a mandátumát

A Momentum politikusa 6017 szavazattal többet kapott, mint a kormánypárti Simicskó István.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
73 / 100

A Momentum Mozgalom politikusa Újbudán Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője ellen győzött meggyőző fölénnyel.

Orosz Anna hétfő este a facebookon jelentette be, hogy a 27 881 újbudai választópolgár bizalmát megköszönve és neki megfelelve felveszi országgyűlési mandátumát.

A fiatal politikus ősszal az ellenzéki előválasztás és az elnök Fekete-Győr András lemondása után indult a párt elnökségéért, ám a Momentum kongresszusa Donáth Annának szavazaott bizalmat.

Ez sem szegte azonban Orosz Anna kedvét, aki kettőzött erővel vetette bele magát a választási kampányba. Végül Hiszékeny Dezső (60,53%) és Hadházy Ákos (54,09%) mögött ő érte el a harmadik legjobb ellenzéki eredményt (52,94%).

Orosz Anna 6017 szavazattal többet kapott, mint a kormánypárti Simicskó

“Az egész országban az egyik legnagyobb részvétel mellett az egyik legnagyobb ellenzéki győzelmet sikerült elérnünk Újbudán. A csapatommal együtt rengeteg munkánk van ebben a győzelemben. Az alpolgármesterség mellett heti hét nap dolgoztunk azért, hogy 12 év után végre le tudjuk váltani a Fideszt nemcsak az önkormányzat élén, de a parlamentben is”

Orosz Anna hozzátette, hogy bár az országos eredmény miatt ők is roppant csalódottak, ám szerinte az újbudai győzelem annál többet ér. Minden egyes szavazatért megküzdöttek, és így sikerült több mint 10 százalékponttal legyőznie Simicskó Istvánt.

“Ez közös siker, amelyért az újbudai ellenzék összes szereplője keményen megdolgozott. A nekem bizalmat szavazó újbudai választók megérdemlik, hogy a legjobb tudásommal képviseljem őket és otthonunkat parlamenti képviselőként az országgyűlesben és azon túl is. A felhatalmazást arra kaptam, hogy Újbudát, az újbudaikat szolgáljam, akik az elmúlt hónapokban megismerhették a szemléletemet, programomat, céljaimat. Éppen erre kaptam felhatalmazást.”

A Momentum politikusa kiemelte, hogy ki fog állni Újbuda Önkormányzatának függetlensége és önállósága mellett. Nem nézi tétlenül, hogy a támogatások és források elapasztásával szépen lassan ellehetetlentítsék az önkormányzatokat.

“Az országgyűlésben is azért fogok dolgozni, hogy megszünjenek a várólisták a kórházakban. Ne kelljen hónapokat, éveket várni a szükséges orvosi vizsgálatokra és műtétekre. Legyen elég bölcsőde és óvoda az újbudai családoknak! Minden gyerekre jusson elég pedagógus és tanár, megfelelő figyelem ahhoz, hogy biztonságban és barátságos környezetben fejlődhessen. A pedagógusok pedig kapják meg végre az őket megillető elismerést és béreket!”

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP