Connect with us

Kép/Mese

Ötkarikás népsavazás Koronaföldeken

Miután nagy kerálunknak elárulták, hogy a 2032-es ötkarikás lovagi tornát Braavos rendezheti meg azonnal magához rendelte Kisujjt, és rögtön népsavazást írt ki Koronaföldeken.

Published

on

Jonathan Pryce. Fotó: Game of Thrones
Advanced Ads
Advanced Ads

Miután nagy kerálunknak elárulták, hogy a 2032-es ötkarikás lovagi tornát Braavos rendezheti meg azonnal magához rendelte Kisujjt, és rögtön népsavazást írt ki Koronaföldeken.

Újra lehet népsavazni

Mivel korábban a szürkehám-járvány miatt maga a kerál tiltotta be a népsavazást előbb gyorsan törvényt kellett ülnie a Kistanácsban és máris kihirdették, hogy újra lehet népsavazni. Kerül, amibe kerül. Még akkor is, ha hitelt kell felvenni a Vasbanktól.

Már csak az volt a kérdés: mi legyen az öt kérdés?

A nép az ötkarikás lovagi tornáról egyszer már akart savazni, ám a kerál nem tartotta aktuálisnak, így inkább ő maga lépett vissza a torna megrendezésétől.

A kerál korábban tartott már egy népsavazást arról, hogy a dothrakiak nem vehetik el a Koronaföldek alattvalóinak munkáját. A lovas nomádoktól kerítéssel védte meg a Hét Királyságot. A népsavazással is ki akarta mondatni, hogy nem kérünk a dothrakiakból, ám az alattvalók nem mentek el elegen savazni.

Nem volt mit tenni, a kerál mégis új törvényt íratott, sőt még a Hét Hitének Főseptonját (a képen) is felszólította, hogy átkozza ki a dothrakiakat, akik városokat és falvakat rohannak le, fosztanak ki.

Közben az a hír járta a Hét Királyságban, hogy a Pegasus-rend besúgói már mindenhová beszivárogtak és nem csak a Mestereket, de lovagokat, Starkokat és a Szabad városok polgárait is lehallgatták.

A nagy kerál amikor Bolhavégen járt nemcsak a szamizdat iratokat kutatta föl. Meglátogatta az árvaházakat is és döbbenten tapasztalta, hogy fiatal fiúkból már kicsi gyerekkorukban eunuchokat csinálnak a szüleik beleegyezése nélkül. Varys volt ezért a fő felelős, de ő tagja volt a Kistanácsnak, így nem volt értelme ujjat húzni vele.

Hanem az öt kérdés egyértelművé tette, hogy Királyvárban és a Koronaföldeken nem lehet eunuch propagandát folytatni, a nemváltó  borbélyokat ki kell tiltani az árvaházakból. A Vastrón királya betiltotta a szivárványt is, mert az csak az eltévelyedett Dorne-ban, Nyugaton és Síkvidéken divatos.

A kerál jegyzéket intézett a Martell-, a Lannister- és a Tyrell-házhoz is.

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Southampton – Liverpool

  kedd, 17 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Genesy OSC-Újbuda – FTC-Telekom Waterpolo, férfi vízilabda ob I, döntő, 2. mérkőzés

  szerda, 18 május  18:30 DU. - 20:00 DU.

 • Aalborg Handbold – Telekom Veszprém, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Lomza Vive Kielce – Montpellier HB, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  szerda, 18 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Eintracht Frankfurt – Rangers, Európa Liga, döntő

  szerda, 18 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Barca – SG Flensburg-Handewitt, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • Everton – Crystal Palace

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • THW Kiel – PSG Handball, férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő

  csütörtök, 19 május  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Aston Villa – Burnley

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

 • Chelsea – Leicester City

  csütörtök, 19 május  21:00 DU. - 23:00 DU.

TOP