Connect with us

Kék fény

Picasso a váci fegyházban

72 liter festék, 47 méter falfelület, 100 munkaóra, valamint 7 lelkes és kreatív fogvatartott.

Published

on

Hirdetések

Justicia, egy rabomobil, a váci börtön és a váci dóm is szerepel azon a monumentális falfestményen, amelyet a Dunakanyar központjaként ismert település büntetés-végrehajtási intézetének fegyencei készítettek a közelmúltban.

A fegyintézet központi helyén álló festmény egy lineáris történet vizuális ábrázolása, amely a bűncselekmény elkövetésétől kíséri végig a szemlélőt a tárgyalás, a börtönbüntetés és a szabadulás fontosabb állomásain.

A közel 50 méter hosszú és 3,8 méter magas bástyafalra került képek a fogvatartottak tervei alapján készültek, de a felület előkészítését, a szükséges alapozást és szigetelést is az elítéltek végezték el.

Fotó: BvOP

A munkálatoknak köszönhetően a büntetésüket töltők kifejezhették gondolataikat, érzéseiket, megmutathatták céljaikat, jövőképüket. A közös alkotáson keresztül pedig az együttműködés örömének, a sikerélmény átélésének pozitívumait is megtapasztalhatták. Hasonló projektek a világ minden táján és büntetés-végrehajtási intézeteiben megvalósultak már és több helyen bizonyítottan csökkentették a visszaesést.

Hirdetések

A “Fessünk jövőt! Picasso-projekt” a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően, a Váltó-sáv Alapítvány közreműködésével, valamint Vigyinszki Attila művészeti vezetésével jött létre.

Fotó: BvOP
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements