Connect with us

Kilátó

Pozsonyban letartóztatták Robert Ficót

A tüntetésre a Duna ligetfalui oldalán körülbelül 50 ember gyűlt össze.

Published

on

Fotó: Smer
Advanced Ads
Advanced Ads

Nem sokkal hat óra után letartóztatta a rendőrség a Smer elnökét, Robert Ficót. Mindezt az általa összehívott, járványellenes intézkedések elleni tüntetésen.

A rendőrség péntekre ígért közelebbi információkat az üggyel kapcsolatban. Egyelőre csak annyit közöltek, hogy Ficót egy bűnüldöző szerv kezdeményezésére vitték be, ami akár azt is jelentheti, hogy a Smer elnöke nem csak tüntetés miatt van őrizetben.

Ficót azelőtt vették őrizetbe, hogy megkezdődött volna a tervezett tüntetés.

Fico röviden nyilatkozott, mielőtt beszállt volna a rendőrautóba: elmondta, hogy békés tüntetésre készültek, és hogy szerinte így likvidálják a demokráciát Szlovákiában.

Ficót az aktuality.sk hírportál szerint néhány perccel a tüntetés kezdete előtt vitték el a rendőrök. A Smer elnöke még a keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy egy autós tiltakozást szerveznek, amelyen Zuzana Čaputová államfőnek akarják megüzenni, hogy „eltemette a demokráciát”.

„Teljesen egyértelműen a kormány és az elnök asszony tudtára akarjuk adni, mit gondolunk arról, ahogy ők viszonyulnak a demokráciához” – mondta a hét elején Fico.

A tüntetésre a Duna ligetfalui oldalán körülbelül 50 ember gyűlt össze. Nem autókkal, hanem gyalog érkeztek. A Smer képviselői jelezték, hogy a megmozdulás elején nyilatkoznak a sajtónak. Nem sokkal azután, hogy Fico megérkezett a tüntetésre két rendőr hozzálépett és közölték vele, hogy velük kell mennie. Fico ezt követően beszállt a rendőrautóba, a tüntetők hangosan kiabálták: így néz ki a demokrácia!

Juraj Blanár, a Smer-SD alelnöke a rendőrségi beavatkozással kapcsolatban azt mondta, a tüntetőket ezzel nem állítják meg. Úgy gondolja, hogy a rendőrök nem saját meggyőződésből, hanem kényszerből cselekedtek.

“Ez nem fog megállítani sem bennünket, sem azokat az embereket, akik nem értenek egyet azzal, ami Szlovákiában történik” – mondta Blanár. 

Ľuboš Blaha képviselő fasizmust és a rendőrterrort emlegetett. A rendőri beavatkozást „gestapóakcióhoz” hasonlította. Hangsúlyozta, hogy a párt kiáll Fico mögött. Meggyőződése, hogy Fico nem tett semmi rosszat és törvénytelent. A rendőri beavatkozást brutálisnak nevezte.

Forrás: aktuality.sk/ma7.sk/Új Szó

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP