Connect with us

Kék fény

Rabokkal épít lakóparkot a büntetés-végrehajtás

Az összkomfortos, új építésű ingatlanokba a büntetés-végrehajtás munkatársai és velük együtt élő hozzátartozóik költözhetnek majd be.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads

Várhatóan a jövő év elejére – fogvatartotti munkáltatással – egy 11 házból álló szolgálati lakóparkot épít fel saját erőből a büntetés-végrehajtás Budapesten. 

A Magyarországon egyedülálló projekt a BvOP és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság együttműködésével valósul meg.  

A 11 darab, egyenként 60 négyzetméteres könnyűszerkezetes ingatlanból álló lakópark építési munkálatai ütemezetten haladnak a Bv. Holding Kft. irányításával a beruházás helyszínéül szolgáló kőbányai telken.

A büntetés-végrehajtási szervezet a meglévő szolgálati lakás állománya és albérleti támogatási rendszere mellett így kívánja biztosítani a munkatársai hosszú távú lakhatási lehetőségeit.

A projekt különlegessége, hogy az épületek a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága miskolci könnyűszerkezetes házpanel-gyártó üzemének technológiáját felhasználva, illetve fogvatartotti munkaerő igénybevételével készülnek el.

Az összkomfortos, új építésű ingatlanokba a büntetés-végrehajtás – fővárosi székhelyű intézeteiben szolgálatot teljesítő – munkatársai és velük együtt élő hozzátartozóik költözhetnek majd be.

default

Forrás: BvOP

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • F1, Lenovo Brit Nagydíj

  vasárnap, 3 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Franciaország – Magyarország, férfi kosárlabda vb-selejtező

  hétfő, 4 július  20:00 DU. - 22:00 DU.
  Vendéspace

 • Tobol Kosztanaj – Ferencváros, BL-selejtező

  szerda, 6 július  16:00 DU. - 18:00 DU.

TOP