Connect with us

Múzsa

Rendezői díjat kapott Bergendy Péter a Post Mortem című filmjéért Ravennában

A horrorfilm fesztivált 19. alkalommal rendezték meg november első hetében Ravennában.

Published

on

Bergendy Péter
Hirdetések

Rangos elismerést kapott Bergendy Péter a Post Mortem című filmalkotásért a Ravennai Nightmare Filmfesztiválon, ahol a kritikusok zsűrije a legjobb rendező díjával tüntette ki a misztikus horrofilm rendezőjét – olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) közleményében.

A horrorfilm fesztivált 19. alkalommal rendezték meg november első hetében Ravennában. A nemzetközi versenyprogramban a kritikusokból álló szakmai zsűri Bergendy Pétert tüntette ki a legjobb rendező díjával a Post Mortemért a hétvégén. 

“A horrorfilm műfaja mindig remek lehetőséget kínál arra, hogy nagy történelmi pillanatokra reflektáljon, de ezzel sajnos ritkán élnek az alkotók. Csodás meglepetés, hogy a Post Mortem élt a lehetőséggel, és a zsánerfilmből metafora született.”

A magyar mozifilm már egy éve jelentős sikerekkel járja a nemzetközi filmfesztiválokat, mintegy 30 seregszemlére kapott meghívást, és Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilm mustrákon.

Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó kísértetfilm főszereplője Klem Viktor és Hais Fruzsina. Nyáron, az első Magyar Mozgókép Díjak zsűrije a legtöbb kategóriában (operatőr, vágó, látvány, maszk) a Post Mortem alkotóit díjazta. 

Hirdetések

A hazai mozikban országszerte látható a Post Mortem, mely a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel. 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás Magyarország hivatalos nevezettje a 2022-es Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájában.

(MTI)

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetések
Hirdetések

Facebook

Hirdetések

TOP

Advertisements