Connect with us

Lépten-nyomon

Rengeteg fegyveres NAV-ellenőr szállt ki házkutatási paranccsal Iványi Gáborékhoz

Iványi Gábor ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy az ellenőrök nyilvánosan kutakodjanak, az újságírók jelen lehessenek az eljárás során.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
62 / 100

A józsefvárosi Oltalom Karitatív Egyesületnél adóhatósági ellenőrzéssel indult a hét, Iványi Gábor azt mondta az rtl.hu-nak, hogy ellenállnak.

Hétfő reggel negyed tíz körül váratlanul nagy létszámú, legalább harminc tagú, fegyveres adóhatósági ellenőrző csapat jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület VIII. kerületi, Dankó utcai hajléktalanellátó központjánál.

Iványi Gábor metodista lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke az rtl.hu-nak elmondta, hogy körülbelül harminc, fegyveres NAV-ellenőr érkezett hozzájuk, házkutatási paranccsal.

Ez egy demonstratív megjelenés, nem is akarnak velünk szóba állni

– fogalmazott Iványi Gábor, aki eltökélt abban, hogy hiába van mindenhová házkutatási parancsa a NAV-osoknak, nem fogják őket beengedni, ha szükséges, ellenállnak az erőszaknak is.

Helyszínen lévő munkatársunk tudósítása szerint patthelyzet alakult ki, Iványi Gábor ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy az ellenőrök nyilvánosan kutakodjanak, az újságírók jelen lehessenek az eljárás során. Az ellenőrök vezetője azonban elzárkózik ettől. Mindenesetre Iványit sem engedik be az épületbe, illetve egyedül beengednék, de ő ragaszkodik a tanúk jelenlétéhez. 

Egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mi is az akció oka

Az egyik NAV-os azt mondta Iványi Gábornak, hogy az Oltalom Egyesület, egy másik viszont azt, hogy a Wesley János Lelkészképző Főiskola miatt vannak a helyszínen. Ugyanakkor mindketten azt állították, hogy költségvetési csalás a gyanú. Pontosabbat már csak azért sem lehet tudni, mert egyelőre még a házkutatási parancsot sem mutatták meg.

Közben az ellenőrök Iványi Gábor irodájába is bejutottak, mégpedig úgy, hogy kifúrták a zárat az ajtón. Dél körül ott kutakodtak.

Adóellenőrök az Oltalom Karitatív Egyesült központja előtt. Fotó: Zalavári Noémi/RTL Híradó

Hasonló rendkívüli NAV-os ellenőrzés tavaly október 16-án is volt már Iványiéknál, az Oltalom vezetője a mostani mögött is ugyanazt a konfliktust látja: a magyar állam 2012-ben elvette a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől az egyházi státuszt, és az ezzel járó sokmilliárdos támogatást, így a folyamatosan költségvetési hiánnyal küzdő Oltalomnak az évek során nagy összegű járuléktartozása halmozódott fel.

Mi a feladatainkat ellátjuk, de az államtól járó támogatást nem kapjuk meg, sanyargatnak és elnyomnak minket, miközben a kedvenc egyházaikba számolatlanul öntik a milliárdokat

– mondta Iványi, megemlítve a Máltai Szeretetszolgálatot.

Iványi szerint konkrét politikai oka is lehet a mostani NAV-ellenőrzésnek: amikor nemrég az ellenzéki összefogás egyeztetésein felmerült a neve mint köztársaságielnök-jelölt, bírálta az Orbán-kormányt.

Forrás: RTL.hu

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP