Connect with us

Jut eszembe

Riverstone: Szolnokon a fejlődés következő lépését a turizmus jelentheti

A mintegy 15 milliárd forintos beruházást 4 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány.

Published

on

A szolnoki százötvenöt szobás, négycsillagos superior Riverstone „zöld” hotel látványterve a szálló alapkőletételének napján. Fotó: MTI/Mészáros János
Advanced Ads
Advanced Ads
59 / 100

A fejlődés következő “nagy útvonala” Szolnokon a turizmus lehet a statisztikák szerint, hiszen ugrásszerű növekedésnek indult a vendégéjszakák száma, amely a járvány előtti időben 40 ezer feletti volt – közölte az igazságügyi miniszter hétfőn a városban, a százötvenöt szobás, négycsillagos superior Riverstone “zöld” hotel ünnepélyes alapkőletétele előtt.

Varga Judit a holt-tiszai vízisporttelep mellett tartott eseményen nagyon fontosnak nevezte, hogy ezt a lehetőséget, igényt az infrastruktúra is kiszolgálja. Szavai szerint a mintegy 15 milliárd forintos beruházást 4 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány.

Plachy László, a Green Plan cégcsoport általános vezérigazgatója elmondta: több mint három év előkészítő munka után kezdődik el a beruházás. A Green Plan cégcsoport ingatlanportfóliója eddigi legnagyobb beruházásának nevezte a szolnoki projektet.

A Riverstone hotel és wellnessfürdő 3,5 hektáron, 17 ezer négyzetméter beépített területen, 155 szobával, 4 ezer négyzetméter fürdővel épül valamint 400 ember befogadására alkalmas konferenciateremmel. A létesítmény formavilágát a kavics ihlette, ívekből és hullámokból áll, ez sok építészeti elemben visszaköszön majd – árulta el. Elmondta: a belföldi vendégek mellett külföldiekre is számítanak majd.

Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a 3,5 hektáron épülő négycsillagos wellness, sport-, konferenciaszálloda és rehabilitációs központ Szolnok jövőjét évtizedekre meghatározó beruházás.

Varga Judit azt mondta, országjárása során látja, hogy “épül és szépül” Magyarország

Plachy László, a Green Plan Cégcsoport ügyvezetője, Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, Varga Judit igazságügyi miniszter, Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő és Ligeti József önkormányzati képviselő (b-j) a szolnoki százötvenöt szobás, négycsillagos superior Riverstone „zöld” hotel alapkőletételén. Fotó: MTI/Mészáros János

Hozzátette, hogy Szolnok az ország egyik legdinamikusabban fejlődő megyeszékhelye, és megjegyezte: az április 3-ai választás tétje Szolnokon is hatalmas, mert a megyeszékhely is csak “előre mehet, nem hátra”, ahogy Magyarország is.

Beszélt arról is, hogy a környezetvédők által Brüsszelben is gyakran emlegetett “holisztikus szemlélet” a magyar építkezésekben mindennapos gyakorlattá vált. Elmondta: megújuló energiaforrások, a geotermikus – és napenergia is hasznosulni fog a beruházás során; épül már a termálkút hőszivattyús rendszerrel, a villamosenergia-szükséglet csaknem 100 százalékát pedig napelemekkel fogják biztosítani, az épületet és a közterületeket korszerű led-technikával világítják majd ki.

Varga Judit szerint nem véletlen, hogy a Holt-Tisza partjára épül a szálloda, hiszen így a nemzetközi edzőtáboroztatási és verseny előkészítési, versenyeztetési igényt is ki tudják szolgálni a jövőben. Reményét fejezte ki, hogy a vízisportok kedvelői mellett minél több látogatója lesz a szállodának belföldről és külföldről egyaránt.

A létesítmény várhatóan 2024 őszétől fogadja majd a vendégeket

Kállai Mária köszönetet mondott a magyar kormánynak, hogy a Kisfaludy 2030 programban 4 milliárd forinttal támogatja a beruházást. Elmondta: Szolnokon nagyon tudatos építkezés, várostervezés folyik évek óta. “Szolnok és térsége határozott jövőéppel bír” – hangsúlyozta.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a Holt-Tisza tizenhat kilométeres holtág, ahol tizenöt ország sportolói készülnek olimpiára, világ- és Európa bajnokságra kajak-kenu sportágban. A mai magyar sport érték, amely rengeteg embernek ad munkát, az egészség mellett közösséget is épít – fogalmazott. 

Forrás: MTI

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP