Connect with us

Jut eszembe

Schmidt Mária újabb összekuszálódott gondolata

Schmidt Mária eszement fejtegetései képviselik alighanem a csúcsok, csúcsát, vagy a mélypontot, a dolog nézőpint kérdése. 

Published

on

Schmidt
Advanced Ads
Advanced Ads

Budapesten állomásoznak a IV. Demográfiai Csúcs vendégeiként a jobboldal leg szélsőségesebb megmondóemberei és ideológusai. Rengeteg demagóg sületlenséget beszélve szennyezik a “polgárinak” nevezett magyar sajtót” amelyik készséggel és kritika nélkül ad teret gondolataiknak, amelyek közül Schmidt Mária eszement fejtegetései képviselik alighanem a csúcsok, csúcsát, vagy a mélypontot, a dolog nézőpint kérdése. 

Schmidtológia

Orbán Viktor egyik fő ideológusa, Schmidt Mária, már a konferencia elején nagyon sarkosan fogalmazott, ez volt az a beszéd amelyben nemcsak a férfiak kémiaikasztrálásáról delirált a szónok, de ezt is belengett:

“Ha a magzat nemét meg lehet változtatni születés előtt, akkor már az sincs messze, hogy a szülők születés után akarják a gyerekük nemét megváltoztatni, amivel egész életükre orvos- és gyógyszerfüggőségre ítélik az utódaikat.” 

Schmidt Mária: A liberalizmus jelenlegi szószólói valójában neomarxisták

A szocializmus az emberiség legnagyobb hibájának bizonyult azóta, hogy “Éva beleharapott az almába” – jelentette ki Joshua Muravchik, az amerikai neokonzervatívok meghatározó egyénisége a konferencián kedden Budapesten. Schmidt Mária, pedig  azt mondta, hogy a liberalizmus jelenlegi szószólói valójában neomarxisták, míg Kavecsánszki Ádám, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnök-főigazgatója  feladatuknak nevezte a kommunista hagyaték teljes lebontását.

Joshua Muravchik író, publicista, külpolitikai szakértő az Eötvös József-előadások sorozat Mi történt a szocializmussal? című előadásában közölte: míg a kereszténység a kezdetekben 300 év alatt csak az emberiség 10 százalékát “hódította meg”, a szocializmusnak a fogalom kialakulásától csupán 150 év kellett ahhoz, hogy a világ lakosságának 60 százaléka szocialista kormányok fennhatósága alatt éljen a rendszer csúcspontján, az 1970-es években-tudósít az ATV.hu. Ennek az az oka – tette hozzá -, hogy a szocializmus mindig a könnyű, végső megváltás ígéretével hódított és a rendszer sok bukása ellenére ma is tovább él.

A publicista, aki egyben a washingtoni Világpolitikai Intézet tudományos munkatársa, előadásában ismertette a szocializmus történelmét a francia forradalomtól az utópistákon és a marxizmus-leninizmus kialakulásán át a modern nyugat-európai szocialista kormányok tevékenységéig.

A marxizmus aranykora 

Azt mondta, a marxizmus aranykora a II. Internacionálé létrejöttéig tartott, utána ugyanis egyre inkább javult a munkásosztály helyzete. Végül Lenin mentette meg a marxizmust azzal, hogy úgy látszott, beteljesült Oroszországban Marx próféciája, hiszen valóságossá vált a szocializmus – fűzte hozzá.

Szerinte a fasiszta rendszerek is a szocializmusban gyökereztek, hiszen például a nemzetiszocialista Németország nemzeti ünneppé nyilvánította a nemzetközi munkásosztály napját, május 1-jét – magyarázta.
A szocializmus világhódító útja végül az 1970-es években érte el a csúcsát, amikor a világ 60 százaléka felett “uralkodott”.

Ugyanakkor az erjedéséhez vezetett Kína piacgazdasági fordulata és Nagy-Britaniában Margaret Thatcher modernizációs piacpárti politikája, végül a Szovjetunió összeomlása jelentette a végső döfést – folytatta áttekintését Joshua Muravchik.

Ám a szocializmus nem tűnt el, hiszen Kínában, Vietnamban, Laoszban, Észak-Koreában, Kambodzsában, Kubában és Venezuelában ma is “szocialista diktatúra működik” – sorolta.

Arról is szólt, hogy az Egyesült Államokban, ahol korábban nem tudott gyökeret verni a szocializmus eszméje, mára a baloldali szocialisták soha nem látott befolyásra tettek szert és Joe Biden elnök is részben elfogadta a baloldali szocialisták programját.

(Respublika)

 

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • La Strada SE – Őrmező SE, BLSZ, U19

  szombat, 24 szeptember  14:30 DU. - 16:30 DU.

 • FTC-Rail Cargo Hungaria – Brest Bretagne Handball, női kézilabda BL

  szombat, 24 szeptember  16:00 DU. - 18:00 DU.

 • Győri Audi ETO KC – Metz Handball, női kézilabda BL

  szombat, 24 szeptember  18:00 DU. - 20:00 DU.

 • Csehország – Portugália

  szombat, 24 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Spanyolország – Svájc

  szombat, 24 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ausztria – Horvátország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Dánia – Franciaország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Hollandia – Belgium

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Wales – Lengyelország

  vasárnap, 25 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

TOP