Connect with us

Sport

Schwarzenegger üzent Putyinnak és az orosz népnek

Arnold Schwarzenegger az orosz katonákhoz szólt: Feláldozzátok az életeteket egy értelmetlen háborúért, amit mindenki elítél.

Published

on

Advanced Ads
Advanced Ads
72 / 100

A minap Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta március 15-i beszédében, hogy egyszer megkérdezte Schwarzeneggert, hány fekvőtámaszt csinál egy nap.

Azt válaszolta: csak onnan számolom, amikor már fáj. Így vagyunk ezzel mi is a kampányban. Ilyenkor a fájdalom a barátunk, ilyenkor kell rátenni még egy lapáttal.

Valamilyen önigazolás akart ez lenni, hogy ő ismer ilyen nagy embereket és talán még azt is sugallta, hogy Arnold mellette áll.

Az osztrák származású hollywoodi színész rendszerint markáns véleménnyel áll a nyilvánosság elé. Ő, aki republikánusként volt Kalifornia kormányzója egyértelműen Donald Trump ellenes volt, a Capitoliumnál történt tavaly zavargásokat is élesen elítélte.

Arnold Schwarzenegger most egy szokatlanul hosszú videóval jelentkezett a Twitteren. A színész elmesélte, hogy neki gyerekkorában Jurij Petrovics Vlaszov szovjet-orosz súlyemelő volt a példaképe, aki először lökött 200 kilogrammot a feje fölé.

1961-ben Bécsben rendezték meg a súlyemelő-világbajnokságot, a 14 éves Arnold akkor találkozhatott és kezet is foghatott bálványával. A szobája falára is kitett egy Vlaszov posztert, édesapja hiába mondta neki, hogy keressen német vagy osztrák példaképet, ő kitartott a szovjet súlyemelő mellett.

Schwarzenegger elmondta,, hogy később body building versenyek miatt és ilforgatási célből is többször járt Moszkvában. Amikor a Vörös zsarut (Red Heat) forgatták az akkor még szovjet fővárosban Arnold ismát találkozott Vlaszovval. A súlyemelőtől akkor kapott egy kék bögrét, amit nagy becsben tart, mindennap abból issza a kávéját.

„El kell mondanom az igazat (…) Tudom, hogy a ti kormányotok azt mondta, hogy ez az háború Ukrajna nácitlanítása miatt indult. Ezt a háborút nem Ukrajna kezdte. A Kreml hatalmasai kezdték. Az életeteket és a jövőtöket is feláldozzátok egy értelmetlen háborúért, amit az egész világ elítél” – mondta az oroszoknak címzett videójában Arnold Schwarzenegger, miközben háborús fotókat, videókat játszott le a háttérben, lebombázott kórházakról, menekült ukrajnai emberekről.

A színész és volt kaliforniai kormányzó arról is beszélt, sajnálja, hogy neki kell elmondania, de több ezer orosz katona is meghalt már a háborúban, miközben az orosz kormány hazudik a népének és a katonáinak is.

„Néhányuknak azt mondták, hogy nácik ellen fognak harcolni. Másoknak meg azt, hogy az ukrán nép hősként fogja őket üdvözölni. Még azt sem tudták, hogy háborúba mennek”.

Schwarzenegger azt is mondta, „nem akarom, hogy megtörjön az életetek. Ez nem az a háború Oroszország védelmében, amit a nagyapáitok vagy a dédapáitok vívtak. Ez egy illegális háború”.

Ezután pedig közvetlenül Putyinhoz szólt:

„Te kezdted ezt a háborút. Te vezeted ezt a háborút. És te állíthatod meg ezt a háborút”.

Forrás: ATTN: / Telex.hu / twitter.com/schwarzenegger

Facebook

Advanced Ads

Sportnaptár

 • Anglia – Németország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Magyarország – Olaszország, Nemzetek Ligája

  hétfő, 26 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Portugália – Spanyolország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Svájc – Csehország

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Ukrajna – Skócia

  kedd, 27 szeptember  20:45 DU. - 22:45 DU.

 • Telekom Veszprém – Dinamo București, férfi kézilabda BL

  szerda, 28 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

 • THW Kiel – Pick Szeged, férfi kézilabda BL

  csütörtök, 29 szeptember  18:45 DU. - 20:45 DU.

TOP